Srijeda, 09 Studeni 2016 11:47

Uz palačinke i donatore za Luku skupili 14 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

USPJELA AKCIJA PALAČINKOM DO ŠVICARSKE -

- Nakon višednevne akcije možemo reći da smo zaista uspjeli, prikupili smo ukupno za Luku Brusa, člana Karate Do kluba Požega, 14 tisuća kuna i omogućili mu da ode na Europsko prvenstvo u karateu u Švicarsku. Kako je prikupljeno i više od potrebnih 8 tisuća kuna za kotizaciju, put i boravak, tako smo sada uspjeli nabaviti i svu novu potrebnu opremu za natjecanje na ovako jednom prestižnom prvenstvu – istakao je Zdenko Oroz, trener u klubu i IMG 1148inicijator akcije. Zahvalio se OŠ Antuna Kanižlića, ravnateljici, nastavnicima i učenicima, Učeničkoj zadruzi Pčelica koji su svi prihvatili akciju, ali i svima koji su kupili preko 1.000 palačinki i svojim prilogom sakupili 5.165 kuna. Prikupljeni novac Luki Brusu je darivala učenica Doris Malvić, učiteljica Renata Marinić i voditelj učeničke zadruge Neven Marković.

Akcija Palačinkom do Švicarske zahvaljujući medijima odlično je odjeknula u našoj sredini, tako da su se akciji pridružile i tvrtke, od Allesa, Uniusa, Grbić, Argentum, Sportivo, pekarama Dan i noć i Cerovac, grad Požega, DVD Požega, ali i brojni građani koji su donirali svoje priloge. Trener Oroz zahvalio se svim medijima koji su dali veliku podršku akciji i medijski je popularizirali.

Luka u Švicarsku odlazi u četvrtak, u petak je na obveznom vaganju, a u subotu počinju natjecanja, na kojima se Luka natječe u katama i borbama s protivnicima. Luka je veliki optimist i uvjeren da na europskom prvenstvu neće biti promatrač, nego se nada dobrom uspjehu, pa mu svi želimo sretan put i dobar plasman.

Tekst/foto: Vladimir Protić