Utorak, 08 Studeni 2016 14:02

Nove ideje za budući razvoj turizma

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽAN 2. TURISTIČKI FORUM NA TEMU NOVIH TURISTIČKIH POTENCIJALA -

POŽEGA - U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege održan je 2. Turistički forum na temu novih turističkih potencijala. Ovaj drugi po redu turistički forum okupio je veliki broj djelatnika u turizmu, kao i zainteresiranih građana koji su došli čuti o turističkoj ponudi našega grada, ali i naučiti kako iskoristiti svoju nekretninu za besplatan smještaj po svijetu.

IMG 0988- Kako bi se u gradu Požegi razvijao turizam i kako bi došli do povećanja broja noćenja i broja gostiju, Grad je mora na sebe preuzeti određene obveze te riješiti infrastrukturu koja je preduvjet za poboljšanje stanja u turizmu. Uz Požešku kuću kao projekt Grada Požege, uz uređenje određenih prostora poput povijesne jezgre koja je jednostavno mrtvi kapital ako se ne proširimo sa sadržajima na taj dio grada, vrlo je važno povećanje smještajnih kapaciteta. Grad je u toj priči lokomotiva koja može sve povući, ali naravno naslanjamo se na restorane, hotele, privatne aktivnosti i udruge koje imaju značajnu ulogu i mogu potaknuti stvari naprijed posebice u okviru naše vizije grada okusa i mirisa kroz sva četiri godišnja doba - rekao je gradonačelnik Neferović na otvorenju, te najavio obnavljanje još nekih turistički zanimljivih lokacija i povijesnih objekata.

Na forumu je predstavljen novi spot grada Požege pod nazivom „Bike and Wine Požega“ kojega je osmislila novootvorena turistička agencije Luks Bike Adventures na čelu s Marijom i Igorom Marač. Svoj program nazvan IMG 0997„Doživi Požegu kroz godinu“ predstavila je turistička agencija Green Gate Travel, dok je posebnost ovoga Foruma bilo predstavljanje modela Home Exchange kojega je prezentirala Rujana Lukač, predstavnica Adriatic regije koja je putem tog koncepta proputovala cijeli svijet.

Cilj foruma bio je pokazati reputaciju koju stvaramo s novim i razrađenim motivima dolazaka, različitim programima za izlete, s višednevnim turama i dodatnim uslugama te brojnim događajima, manifestacijama i festivalima koje je naša destinacija spremna ponuditi gostima. Na kraju je održan panel "Kako iskoristiti potencijale destinacije" kako bi se čule ideje i inicijative o boljem korištenju potencijala koje imamo za razvoj turizma.

Tekst/foto: Vladimir Protić