Srijeda, 02 Studeni 2016 11:15

Kestenijada, Bundevijada i krštenje mošta uz vinskog kardinala Bauera

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENA MANIFESTACIJA TZ GRADA POŽEGA „OKUSI JESENI U POŽEGI“ -

POŽEGA – TZ grada Požega najavila je za ovu subotu 5. listopada nekoliko manifestacija, od Turističkog foruma do „Okusa jeseni“ u kojoj su Kestenijada, Bundevijada i Martinje s običajem krštenja mošta koji će obaviti vinski kardinal Vladimir Bauer s svojim ministrantima.

- Već drugu godinu za redom organiziramo turistički forum grada Požege, ove godine pod nazivom Novi potencijali grada Požege. Cilj ovog foruma je podizanje svijesti naših sugrađana o turističkim potencijalima destinacije i upoznavanje turističkih subjekata s mogućnostima participiranja u programima turističkih agencija – rekla je Silvija Podoljak, direktorica Turističkog ureda TZ grada Požega najavljujući događanja na tiskovnoj konferenciji.

Na turističkom forumu sudjelovat će i požeške turističke agencije, a predstavit će se i novoosnovana agencija Luks Bike Adventure, koja će biti specijalizirana za organizaciju dolaska biciklista ciklo turizam. Oni će na forumu predstaviti i novi spot Bike and Wine koji će promovirati bicikle i vino u Požeštini.

2. Turistički forum počinje od 8 sati u dvorani HGK Županijska komora Požega, dok „Okusi jeseni“ započinju od 10 sati u Šetališnoj zoni grada Požega. - Ove godine u rekordnom roku popunili smo kapacitete izlagača iz cijele Slavonije. Dolaze nam izlagači iz Požege i okolice, Slavonskog Broda, Bizovca, Vrpolja, Suhopolja, Đakova, Slatine, Rešetara, Našica, Brodskog Stupnika, Osijeka i Vukovara. Ono što će izlagači predstavljati svakako treba naglasiti da su to: vrući pečeni kesteni, slastice od kestena, jabuka, bundeve i meda, domaći prirodni sokovi, čajevi, ljekovito bilje, ulje, sjemenke te nakit igračke, rukotvorine, zlatovezi i drugi suveniri Slavonije. Nikako ne smijemo zaboraviti vino koje je ključno upravo za Martinje te smo stoga pripremili i Krštenje mošta uz jedinog vinskog kardinala u Hrvata Vladu Bauera koji će uz svoje ministrante i ovogodišnjeg kuma krstiti mošt u vino! Vino je besplatno za sve posjetitelje – naglasila je direktorica Podoljak.

Tekst/foto: Vladimir Protić