Četvrtak, 10 Ožujak 2016 14:31

Dječje igralište otvorio prvašić Luka

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

DJECA S POSEBNIM POTREBAMA DOBILA IGRALIŠTE UZ OŠ JULIJA KEMPFA -

POŽEGA – Kako je OŠ Julija Kempfa jedina škola na kojoj se kroz svih osam razreda školuju djeca s posebnim potrebama i učenici s poteškoćama cijele Požeštine, škola više puta posebno prilagođavana standardima tih učenika, no za tridesetak učenika nije do sada bila omogućena dječja igra. Vrijednom donacijom sada je i to riješeno, dobili su dječje igralište prilagođeno djeci s posebnim potrebama, vrtuljak na koji mogu doći djeca i u invalidskim kolicima, ljuljačke s korpama i dr.

 IMG 3914- U školi radimo sustavno na unapređenju uvjeta u prostorima u kojima učenici borave, stoga je ovo jedan veliki dan za nas. Trudimo se pružiti jednake uvjete svim učenicima, bez obzira na njihove sposobnosti i njihove poteškoće, za odgoj i obrazovanje, razvoj, druženje ali i za provođenje slobodnih aktivnosti. Ovo igralište puno znači jer će pridonijeti druženju djece, jačanju samopouzdanja, razvoju motoričkih sposobnosti i ovaj kutak će biti mala oaza na učenike i donijeti im svakodnevno osmjeh na lice – istakla je ravnateljica Kornelija Sabljak, koja se posebno zahvalila predsjedniku Uprave Nove TV Draženu Mavriću na vrijednoj donaciji od 153 tisuće kuna za izgradnju ovog igrališta. Zahvalila se i tvrtki Redox iz Zagreba i direktoru Vjekoslavu Lovriću koji su montirali igralište i sprave, te gradu Požegi i požeškom gradonačelniku Vedranu Neferoviću koji su izdvojili potrebna sredstva za dovršenje od 50 tisuća kuna.

 IMG 3918Požeški gradonačelnik Neferović čestitao je Novoj TV što su pronašli tu senzibilnost i podarili gradu Požegi ovo igralište. – Želimo da dječjih igrališta u ovom gradu bude još više, da svako dijete osjeti onaj trenutak odrastanja. Ova škola će i dalje nastaviti skrbiti o djeci s posebnim potrebama. U gradu Požegi nastojimo prilagoditi dijelove grada građanima za slobodno vrijeme, za boravak u prirodi, kretanje i međusobno druženje za sve generacije. Nada se uspješnoj suradnji s našim donatorima i dalje –rekao je Neferović, da je i ovaj projekt plod jednog toplog razgovora i međusobne kave kada se može uvijek dogovoriti nešto više.

Učenici s posebnim potrebama izveli su i kratki program, Zbor posebnih odjela otpjevao je pjesmu Arsena Dedića „Djeca su ukras cvijeća“, učenica Karin recitirala je pjesmu „Živimo zajedno s razlikama“ a IMG 3948učenica Gabrijela pjesmu „Važne stvari“. Na kraju se zaigralo učeničko kolo svih učenika u potrebama uz pjesmu „Proljeće je“ u kojemu su sudjelovala i djeca koja se kreću uz pomoć invalidskih kolica.

Najmlađi učenik s posebnim potrebama, prvašić Luka koji se također kreće uz pomoć invalidskih kolica, rezanjem vrpce otvorio je dječje igralište, a sve sprave na igralištu ubrzo su se napunila djecom.

Tekst/foto: Vladimir Protić