Srijeda, 09 Ožujak 2016 10:22

Bogat program iz 2015. nastavljaju i ove godine

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REDOVITA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA KONJOGOJSTVENE UDRUGE PLETERNICA -

PLETERNICA – Konjogojstvena udruga Pleternica održala je svoju redovitu izvještajnu skupštinu proteklog vikenda u Etno kući Bello u Pleternici. Predsjedništvo udruge ovom je prilikom iznijelo izvješće o radu udruge u 2015. godini te planirani program rada za 2016. godinu.

DSC 0252Članovi udruge prošle su godine sudjelovali na brojnim pokladnim jahanjima te su bili organizatori Pokladnog jahanja župe Bučje koje se održalo po četvrti put, a nastupilo je preko 50 jahača i 7 zaprega iz šest hrvatskih županija. Konjogojstvena udruga Pleternica organizirala je i konjički mimohod na Lidasu 2015. Mimohod se održao na ulicama Pleternice, a bili su organizatori i revijalne utakmice i tekličkog jahanja na Međunarodnom konjičkom turniru u Požegi.

Udruga sudjeluje i na smotrama folkola te su prošle godini bili na smotri u Batrini, a potom i na smotrama folklora „Poljadija u srcu 2015.“ u Grabarju te „Pjesmom u jesen“ u Jakšiću. S Konjogojstvenom udrugom „Konji bili, konji vrani“ iz Nove Gradiške bili su suorganizatori humanitarne akcije u kojoj je skupljeno 11.000 kuna za malog Matea Sverića.

DSC 0258U siječnju 2016. održana je redovna izborna skupština Konjogojstvene udruge Pleternica na kojoj su izabrani novi članovi Upravnog odbora, novi predsjednik, potpredsjednik, tajnik i blagajnik.

- Trenutno u udruzi raspolažemo sa 78 grla konja, od čega imamo 4 noniusa, 3 arapa, 7 posavaca, 47 lipicanaca, 9 hladnokrvnjaka, 2 halfingera i 6 hrvatskih toplokrvnjaka – istaknuo je u svom izvješću novi predsjednik udruge Dalibor Garić te je najavio sudjelovanja i organizaciju brojnih manifestacija i za 2016. godinu.

Posebno je rad udruge pozdravio zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić istaknuvši kako je grad uvijek otvoren za udruge koje rade na očuvanju tradicije i baštine.

Tekst/foto: Lana Protić Malbašić