Subota, 20 Veljača 2016 12:08

Svoj uspjeh proslavila sa svima koji su joj u tome pomogli

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

MARIJA RIBIČIĆ NAJUZORNIJA HRVATSKA SEOSKA ŽENA 2015. IZ GRABARJA -

PLETERNICA – Kao najuzornija seoska žena Požeško-slavonske županije, koju titulu je izborila na županijskom natjecanju, Marija Ribičić iz Grabarja uspjela je i na državnom natjecanju protekle jeseni, te postala Najuzornija hrvatska seoska žena za 2015. godinu. Svoj uspjeh proslavila je u Etno kući Belo u Pleternici sa svima onima koji su joj u tome uspjehu pomogli, kako je sama istakla, te joj bili velika podrška. Ipak je to za nju bilo nešto nepoznato, veliki izazov, osjećala je i odgovornost jer je predstavljala cijelu županiju na državnom natjecanju, puno je toga trebalo pripremiti i o svemu voditi brigu, no upravo svi ovi dragi ljudi u tome su joj pomogli. - Hvala svima – rekla je na kraju Marija, naša „prva“ Najuzornija hrvatska seoska žena.

Marija je osim domaćih specijaliteta koje sama spravlja i sa svojim suprugom Ivicom, posebno suhomesnate delicije, pripremila teletinu ispod peke i ukusni roštilj. Posebni gosti su na ovom domjenku bili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je Mariji bio velika potpora tijekom cijelog natjecanja, zamjenik župana Ferdinand Troha, djelatnici županije koji su provodili natjecanje za Najuzorniju seosku ženu, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i dogradonačelnik Ivica Malnar koji su Marijin nastup podržali kao njen grad, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, brojni prijatelji iz Grabarja i okolice koji su Mariji pomagali u zaista zahtjevnim nastupima i prezentaciji sebe, svoga domaćinstva, svoga sela, i svoje županije. Marija se posebno zahvalila i medijima i djelatnicima medija koji su je cijelo vrijeme pratili i podržavali, te izvijestili o njenom uspjehu u brojnim medijima.

Kako su sve fešte uvijek bolje uz glazbu, to su na sebe preuzeli veliki i mali tamburaši KUD-a Poljadija, kojeg je Marija aktivna članica, a u tamburaškim skupinama svira i njen suprug, ali i dva sina u mladom sastavu. Kako su gošće na domjenku bile i poznate Tamburašice, kutjevačke Garavuše, kojima je tambura i glazba u krvi, nije dugo trebalo da preuzmu instrumente, zasviraju i zapjevaju svoje hitove, ali i tamburaške uspješnice.

Tekst/foto: Vladimir Protić