Nedjelja, 21 Veljača 2016 10:38

Najveća planinarska manifestacija 34. Papučki jaglaci najavljeni za 13. ožujka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

65. GODIŠNJA SKUPŠTINA HPD SOKOLOVAC POŽEGA -

VELIKA – U svom Planinarskom domu Lapjak, koji još nije u potpunosti obnovljen požeško društvo HPD Sokolovac održalo je 65. Redovnu skupštinu. Da društvo dobro radi vidjelo po sve većem broju članova i gostiju iz susjednih planinarskih društava i Slavonije koji su pohodili ovu Skupštinu.

Osim podnošenja izvješća o dobrom radu iz prošle godine, iz kojih smo saznali da je HPD Sokolovac gotovo svakog vikenda negdje na pohodu ili planinarskom putu, a tako je planirano i ove godine. Kako osim članarina društvo ne barata s velikim sredstvima, jer dobiju još pomoć od grada Požege i Požeško-slavonske županije, s tek 40 tisuća kuna proračuna, planirana je obnova odmorišta na Trišnjici i nužni radovi na domu. Ove godine društvo će organizirati i najpopularniji planinarski pohod 34. Papučke jaglace, kada će ponovno ugostiti i stazama Papuka povesti tisuće planinara iz cijele Hrvatske i susjednih nam država.

Skupštine su uvijek prigoda i za nagraditi one koji su iskazali dugogodišnju vjernost društvu i planinarstvu, ali i onima koji su svojim nesebičnim radom društvu najviše pomogli. Tako su brončanim znakom Hrvatskog planinarskog saveza nagrađeni Darko Majski, Silvio Adžić i Ana Pirović, Srebrnim znakom HPS-a Danica Tomljanović, a Zlatnim znakom HPS-a Helena Faller, Damir Matoković, Vesna Matoković i Stjepan Galić. Za priznanja društva predloženi su Kristina Devčić, Damir Devčić, Dragan Davidović, Tomislav Pločkinić, Ivan Šumiga, Snježana Poljak, Višeslav Turković i Darko Majski.

Uvijek veseli planinari skupštinu su završili veselicom do kasnih noćnih sati uz glazbu Ritam Banda.

Tekst/foto: Vladimir Protić