Petak, 19 Veljača 2016 10:51

Predstavljeni naslovi Naklade Slap

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

9. TJEDAN PSIHOLOGIJE U HRVATSKOJ -

POŽEGA – U okviru manifestacije 9. Tjedna psihologije u Hrvatskoj u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega održano je predstavljanje naslova Naklade Slap koje organizira Društvo psihologa Požeško-slavonske županije. Naklada Slap iz Zagreba, vlasnika Požežanina Krunoslava Matešića poznati je IMG 0339izdavač knjiga, a u zadnje vrijeme i literature iz psihologije. Tako su se uz izdavača i autora knjiga dr. Matešića, predstavili i autori knjiga dr. Anita Vulić Prtorić, dr. Slavka Galić i dr. Miroslav Goreta, forenzički psihijatar europskog kalibra. Moderator je bila psihijatrica dr. Barica Urh.

Na predstavljanju se čulo da je ova psihijatrijska literatura popunila prazninu u ovoj znanosti u Hrvatskoj a priznata je i u svijetu, te su prevedena i na svjetske jezike.

S posebnim zanimanjem, Požežani su pratili izlaganje dr. Miroslava Gorete o stanju u hrvatskim umobolnicama i duševnim poremećajima, nastojanju našeg društva da humanije rješava probleme te njegovim izuzetnim iskustvima iz forenzičke psihijatrije.

IMG 0340On ističe da posao koji radi, a to je analiza i traženje grešaka, nije ni malo ugodan za raditi jer koliko god se u materijalima anonimno izražavali neki kolege se prepoznaju u tim greškama. On uvijek zato govori i o svojim greškama i greškama svojih kolega, zbog toga onda i kolege lakše pričaju o tim greškama. Osnovni cilj mu je da tih grešaka bude što manje. Napomenimo da su svi ostali autori osim dr. Gorete, Požežani.

Tekst/foto: Alen Protić