Petak, 12 Lipanj 2015 10:35

Promocija polaznika Planinarske škole

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO „SOKOLOVAC“ POŽEGA -

 POŽEGA – U prostorijama HPD „Sokolovac“ održana je mala svečanost i dodijeljene su diplome svim polaznicima Planinarske škole koju je pohađalo 28 polaznika, novih članova planinarskog društva.

- Planinarska škola započela je 19. ožujka, a kao završetak uzimamo obavezni izlet na brdo Sokolovac na Požeškoj gori vezano uz manifestaciju „Požega zdravi grad“, 30. svibnja 2015. godine. Tijekom školovanja polaznici su sudjelovali u predavanjima koja su obuhvaćala teme iz Pravilnika o općoj planinarskoj školi HPS-a. Također su sudjelovali u pripremi za ispit, na ispitu i na obaveznim izletima: Papučki jaglaci – Papuk, Mladi Uskrs na Trišnjici – Papuk, Od Ivane do Tadije - Dilj gora, Izlet na Jankovac – Papuk, Višednevni izlet NP Mljet, Izlet na Požešku goru - klanac Drškovački potok – penjanje, "Tragom prvog izleta Hrvatskog planinarskog društva" Samoborsko gorje, Susret planinara pjesnika i slikara - Sovsko jezero, Izlet na Požešku goru - Sokolovac, Manifestacija „Požega zdravi grad“. Posebno nas raduje što je među novim članovima, i među polaznicima planinarske škole veliki broj mladih i visoko obrazovanih članova. Žao nam je što se neki nisu na vrijeme uključili u školu, no sigurni smo da ćemo za godinu-dvije imati dovoljan broj novih članova za nova predavanja – istakao je na dodjeli diploma predsjednik Predrag Livak.

Ispitu je pristupilo svih 28 polaznika planinarske škole, i svi polaznici su položili ispit. Od potrebnih 80 pozitivnih odgovora za prolaz, polaznici su odgovorili u rasponu od 89 do 108 pozitivnih odgovora. Pitanja u testu su preuzeta iz Hrvatskog planinarskog saveza, sto pitanja i 10 dodatnih pitanja o našem Društvu i o Slavonskom planinarskom savezu. Osim diploma, a da sve bude u zabavnom štihu i veselom druženju dodijeljene su i nagrade Najuporniji polaznik, Najoriginalniji odgovor, Najaktivniji polaznik, Najljepši rukopis, Najviše smajlića u testu.

- Polaznicima planinarske škole želimo još puno lijepih izleta, radnih akcija i drugih aktivnosti na kojima će još puno toga naučiti o planinarstvu! Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje! – rekao je na kraju Livak.

Tekst/foto: Vladimir Protić