Nedjelja, 07 Lipanj 2015 12:22

Utrkom traktora započeo Festival graševine

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJBRŽI TRAKTOR VOZIO BOŽO RAJIĆ IZ VINARIJE SOLDO -

KUTJEVO – Po drugi puta u sklopu Festivala graševine na jedinstvenom kutjevačkom Trgu graševine održana je Utrka traktora.

Na startu se pojavila duga kolona od 29. traktora za natjecanje, koji su podijeljeni u četiri kategorije. Ocjenjivala se brzina i vrijeme prolaza na stazi dugoj 500 metara od Trga graševine na kojoj je bilo petstotinjak navijača. Dražen Žerić - Žera iz Crvene jabuke je spuštanjem zastavice davao znak za start. Utrku su vozili stari oldtimeri od 15-tak KS, vinogradarski, traktori do 120 KS i iznad 125 KS. Na kraju na sveopće iznenađenje pobjednik utrke s zaista nevjerojatnim rezultatom od 35,38 sekundi je raritetni traktor iz oldtymer kategorije iz 50 godina, koji je vozio Božo Rajić iz Vinarije Soldo, njegov traktor je imao 60 KS, a maksimalna brzina mu je do nevjerojatnih 80 km/h. U kategoriji vinogradarskih traktora pobijedio je s rezultatom 47,94 sekundi traktor Vinogradarstva Galić, u kategoriji traktora do 120 KS najbrži je bio Tomislav Ašenbrener s prolaznim vremenom od 39,06 sekundi, dok je najbrži u klasi traktora preko 125 KS bio Dragan Markuš iz PPU Malnar sa traktorom Styer od 225 KS s vremenom od 40,84 sekundi. Na kraju utrke u najvećem traktoru provozao se i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir a pehare najboljima uručila je predsjednica kutjevačkog Gradskog vijeća Josipa Miličević.

Nakon toga su i svi vozači pobjedu mogli zaliti šampionskom graševinom Kutjeva d.d. koja je pobijedila na natjecanju graševina.

Tekst/foto: Vanja Protić