Subota, 30 Svibanj 2015 13:07

Proslavljen Dan škole OŠ Vilima Korajca u Kaptolu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

BOGATI KULTURNI-UMJETNIČKI PROGRAM -

 KAPTOL – Osnovna škola Vilima Korajca u Kaptolu proslavila je svoj Dan škole, priredbom u sportskoj dvorani. U programu su sudjelovali učenici svih razreda,  djelatnici škole i školsko Kulturno-umjetničko društvo. Održana je i svečana sjednica a istaknuti su i nagrađeni učenici i mentori za svoja postignuća na školskim i županijskim natjecanjima i smotrama.

Učenike, učitelje, djelatnike škole i brojne roditelje u sportskoj dvorani pozdravio je ravnatelj škole Nino Diklić, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Danu škole nazočili su i brojni ravnatelji škola županije ali i umirovljeni djelatnici kaptolačke škole.

U zaista bogatom kulturno-umjetničkom programu vidjeli smo sve što su učenici pripremili zajedno sa svojim učiteljima, a sve je započelo s pjesmom Mramor, kamen i željezo koju su izveli školski pjevački zbor uz pratnju Gabrijela Đekera na električnoj gitari. Vidjeli smo i igrokaze o strašnim problemima s ocjenama koje muče đake, ali i da je mučiteljica ne samo učiteljica nego i prijateljica, te priču o tome kako su jedinice ostale bez posla. Nastavilo se s pjesmom Ljeto koje uskoro dolazi a svoj prilog su pjesmom i plesom dali učenici iz Češke besede. Bilo je tu literarnog izričaja, Hip-hop plesova ritmičke skupine, pjesama na engleskom jeziku koje su učenici naučili na satu engleskog jezika. Bilo je humora, jer na pitanje gdje je pronađena Baščanska ploča, i kad su svi htjeli odgovoriti gdje, odgovorio je domišljati učenik, „pa naravno, u bašči“.

Poseban program pripremili su i oni koji odlaze, osmaši, koji nastavljaju svoje školovanje u srednjim školama i dobro društvo će se razići u desetke srednjih škola. Uz žal za lijepim vremenima, sjetili su se oni i svojih nepodopština, a malo u svojim razgovorima uboli i po karakteristikama nekih svojih učitelja, a nisu zaboravili ni knjižničarku a niti ravnatelja. Stihovima pjesme Tvoja staza, učenica Ilijana Marić je poručila osmašima da pronađu svoju stazu, da ju slijede i da na njoj budu svoju, a uz Pjesmu rastanka školskog zbora oprostili su se od svojih osmaša i poželjeli im sreću na novom životnom putu.

Tekst/foto: Vladimir Protić