Petak, 29 Svibanj 2015 10:58

Žele ponovo biti poželjna turistička destinacija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OSNOVANA TURISTIČKA AGENCIJA A PONOVO KRENULA I KAMPANJA "LIPIK VAS ČEKA" -

LIPIK – Lipik odnedavno ima turističku agenciju koja za sada djeluje u sklopu Lipičke razvojne agencije LIRA. To je još jedan korak naprijed u želji Lipičana da od svog grada naprave poželjnu turističku destinaciju kakva je nekada bio. - Ove godine Lipik se vraća na turističku kartu i na tome intenzivno radimo. Istina, i djelatnica u turističkoj agenciji i svi mi još pomalo učimo ali, kako se kaže, ako ne krenete, nikada nećete ni stići do cilja. Polako ćemo se svi uhodavati i za koju godinu kada novi vlasnici izgrade hotel i obnove ostale objekte ZRC-a, bit ćemo spremni. Mi smo cijeli posao započeli već ranijih godina otkako intenzivno radimo na uređenju grada a tu su i razni sajmovi i manifestacije, poput nedavnog sajma cvijeća ili skorog Lipnja u Lipiku, koje organiziramo na jednom većem nivou o koje bi također trebale privući turiste u grad – kazao je gradonačelnik Vinko Kasana.

Turistička agencija nalazi se u središtu grada u prostoru gdje je i Turistička zajednica a vodi ju Ivana Pleše koja je pripravnički staž i odradila u IMG 9260Turističkoj zajednici. Posjetiteljima nudi prigodne prospekte i brošure o Specijalnoj bolnici, Ergeli, Kasačkom klubu "Dijamant" i drugim zanimljivim odredištima za turiste i izletnike. Odnedavno u istom prostoru mogu se iznajmiti i bicikli. Za tri sata vožnje po Lipiku i okolici plaća se samo deset kuna. Naravno, bicikl se može iznajmiti i na duže vrijeme, čak na 12 sati za što treba platiti 30 kuna. Inače, izletnicima i turistima na raspolaganju je 11 bicikla. od čega su tri električna, jedan dječji, četiri sportska muška, dva sportska ženska i jedan bicikl za gradsku vožnju (citybike). Kako bi gostima bio što više na usluzi turistički ured će sve do listopada biti otvoren svakog dana, pa i blagdanom, od 9 do 21 sat.

Kako bi što bolje oglasili svoju turističku ponudu Lipičani su ovog mjeseca ponovo krenuli s promotivnom kampanjom "Lipik vas čeka" koja je prvi puta organizirana prošle godine. - Ove godine smo kampanju malo i proširili pa smo tako jumbo plakate s našom ponudom postavili i u susjednoj Bosni i Hercegovini, oko Gradiške i Banja Luke. Također smo od Grada Zagreba tražili termin da se predstavimo na Trgu bana Jelačića, po mogućnosti u lipnju. Oglašavamo se i na više radio postaja u okolici, preko facebooka i nadamo se kako će sve to pomoći da postepeno turiste dovedemo u naš grad – dodao je gradonačelnik Kasana. 

Tekst: V.M. Foto: Vanja Protić