Četvrtak, 14 Svibanj 2015 10:50

Dan Europe u Cesariću

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OŠ DOBRIŠE CESARIĆA U PROJEKTU -

 POŽEGA – Povodom obilježavanja Dana Europe OŠ Dobriše Cesarića provela je cjelodnevnu aktivnost za učenike i nastavnike "Europski dan u Cesariću" kao jedan vrijedan i značajan projekt. Učenici koji pohađaju izvannastavnu skupinu geografije uredili su 100 6156panoe škole u europskom duhu na školskim hodnicima, a provedeno je i niz aktivnosti. Ovu aktivnost proveli su u suradnju s Uredom za europske integracije grada Požega koji je na prigodnim štandovima predstavio rad ureda i predstavio projekte koje ured trenutno provodi. Održano je i predavanje za učenike 7. i 8. razreda „Mala EU škola“ s temama Nastanak Europske unije, mogućnosti nakon ulaska u EU i zanimljivosti o EU.

- Učenici koji su sudjelovali u radionici – kvizu „EU je tu“ oduševljeni su ovakvim oblikom rada, za svoj trud nagrađeni su simboličnim nagradama koje im je dodijelio Ured za europske integracije grada Požege, koji je ujedno i vodio radionice i predavanje za djecu. Nastavnicima su održali zanimljivo predavanje i predstavili natječaje iz domene obrazovnog sektora, te mobilnost nastavnog osoblja – istakao je Ivica Marinović, voditelj školskog projekta i nastavnik geografije.

100 6158Cesarićeva škola dugi niz godina obilježava Dan Europe brojnim aktivnostima, a škola sudjeluje i u projektu „Petica za dvoje“ koji  sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a obuhvaća osposobljavanje pomoćnika u nastavi i njihovo uključivanje u rad s učenicima s teškoćama.

Tekst: Vladimir Protić Foto: OŠ Dobriše Cesarića