Petak, 08 Svibanj 2015 16:10

Poklonili igračke i opremu djeci s posebnim potrebama

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

HVIDRA POŽEGA I UDRUGA "MI" -

 POŽEGA - Članovi Udruge HVIDR-a Požega pokrenuli su akciju sakupljanja igračaka i opreme za vježbanje te su prikupljene stvari poklonili djeci s posebnim potrebama koji su članovi Udruge "MI". Poklonili su im razne društvene IMG 6088igre, igračke te opremu za vježbanje.

- Od srca ima hvala, svima iz udruge HVIDR-a što su nam dali ovako vrijednu donaciju, i osmijeh na lica djece, jer osmjeh na njihovim licima je nešto najvrjednije što se može dobiti - radosno je rekla podpredsjednica udruge "MI" Kata Čevapović.

 - Inače darujemo djecu s posebnim potrebama koji pohađaju osnovnu školu Julija Kempfa, a sad smo odlučili darovati i ostale članove Udruge "MI" koji ne pohađaju osnovnu školu jer su stariji od 21 godinu. Članovi HVIDR-e su prije nekoliko mjeseci pokrenuli akciju sakupljanja školskog pribora, odjeće, igračaka i opreme, te smo to sada odlučili donirati Udruzi "MI". Suradnja između ove dvije udruge postoji već dugo i iza nas je već dosta akcija i projekta te ćemo i dalje surađivati. U planu je i potpisivanje povelje o prijateljstvu između ove dvije udruge. Jedna od aktivnosti koja je nas motivirala da konkretiziramo ovu suradnju između naših udruga je ta da smo upoznati sa time da udruga je IMG 6104potpisala ugovor o izgradnji multifunkcionalnog centra, i potpisali su ugovor s Gradom Požegom vrijedan 154 tisuće eura, koji će se financirati iz EU fondova. Evo i to je jedan od razloga zašto želimo poboljšati našu suradnju jer uvijek je lakše ostvariti neki cilj kad imaš partnera - izjavio je Tomo Vrhovac predsjednik Udruge HVIDR-a Požega.

Tekst/Foto: Vanja Protić