Četvrtak, 12 Veljača 2015 10:17

Moto škole: „Klik generacija, klik komunikacija!“

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

CESARIĆI OBILJEŽILI DAN SIGURNIJEG INTERNETA - STVORIMO BOLJI INTERNET ZAJEDNO -

 POŽEGA - Dana 10. veljače diljem cijelog svijeta obilježava se Dan sigurnijeg Interneta. Prvi puta ovaj dan obilježen je još davne 2004. godine i od tada se obilježava svake godine, IMG 0130drugog utorka u mjesecu veljači. Obilježili su ga u OŠ Dobriše Cesarića i prošle godine, kada su se uključili u kampanju promicanja sigurnijeg interneta među djecom i mladima. Izradili su prezentacije i videouratke na temu elektroničkog nasilja, kao npr. Zaboravljena odjava, Slučaj otmice i pedofilije, Neostvareno ljetovanje i mnoge druge.

Ove godine učenici 8-ih razreda zajedno sa koordinatoricom projekta, učiteljicom informatike Katarinom Kotrla, odlučili su ovaj dan posvetiti mlađim učenicima, mlađim generacijama, klik generacijama petih i šestih razreda.

- Korištenje tehnologije i interneta je poželjno, ali to treba raditi na siguran i odgovoran način. I zato im danas želimo dati nekoliko savjeta za sigurno korištenje interneta Zato smo i odabrali baš ovaj moto: Klik generacija, klik komunikacija. Klik generacija  ovisna o IMG 0153tehnološkim i informatičkim dostignućima, a igračke su mobiteli, tableti i računala. Klik komunikacija jer u današnje vrijeme djeca i mladi polako zaboravljaju ili čak ne znaju lijepo razgovarati, lijepo se družiti, izražavati osjećaje. Putem mobilnih uređaja osjećaje zamjenjujemo sretnim i tužnim smajlićima, a prekrasni hrvatski jezik i rječnik iskrivljujemo kraticama ili čak engleskim izrazima - rekla je Katarina Kotrla.

Osmaši su prikazali 4 filma s jasnom porukom: „Jedan klik može zaista promijeniti vaš, ali i živote drugih ako je poslan u krivo vrijeme, na krivo mjesto, krivoj osobi ili grupi ljudi - rekla je Iva C., učenica 8.b razreda.

IMG 0143Također, na hodnicima škole bile su postavljene projekcije s prikazima glogstera-online plakata koje su također izradili vrijedni osmaši. Na kraju svi zajedno izradili su pravila dobre klik komunikacije, za buduće Cesarić generacije!

Tekst: Vladimir Protić Foto: OŠ Dobriša Cesarić