Nedjelja, 01 Veljača 2015 12:54

Darovali knjige za „Knjižnicu bez granica“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA SIRIUS U ZAJEDNIČKOJ AKCIJI S KNJIŽNICOM U PAKRACU -

 PAKRAC - Udruga za zaštitu životinja Sirius Požega i Gradska knjižnica Pakrac su prošli na natječaju Zaklade Slagalica i za svoje projekte koji  će se  realizirati u 2015. godini dobili su novčana sredstva. Udruga 994476 610557662411499 309753659744060972 nSirius će tako u Požegi napraviti Park za pse, a Pakračka knjižnica će u svom projektu „Knjižnica bez granica“ napraviti kućice koje će napuniti knjigama, a koje će građani moći slobodno koristiti.

S obzirom da je Udruga Sirius tijekom mjeseca prosinca imala Humanitarne štandove gdje su svim donatorima poklanjali knjige ali i primali donacije i u obliku knjiga od ljudi, nakon akcije ostalo je knjiga koje su volonteri odlučili darovati Pakračkoj knjižnici.

Predsjednica Udruge za zaštitu životinja Sirius Požega, Gordana Malbašić, prilikom primopredaje knjiga Knjižnici izjavila je:

- Drago mi je što je naša Udruga mogla podržati projekt Gradske knjižnice Pakrac „Knjižnica bez granica“ i da će na taj način knjiga biti dostupnija svim građanima kojima je sad možda Knjižnica daleko, znači radi se o nekim selima izvan grada. Imali smo priliku da darujemo Pakračkoj knjižnici oko 70 knjiga koje su donirali naši građani i poznato je da se mi zalažemo ne samo za životinje nego i za ljude. Zajedno sa njima 1016368 610556265744972 7616398779607838757 nsmo aplicirali na Zakladu Slagalica i prošao je naš projekt za Park za pse i njihov projekt za „Knjižnicu bez granica“. Mi upravo ovom gestom želimo pokazati da ih podržavamo, da nam je drago da im je prošao projekt, neka idu još sa novim projektima te da imamo suradnju“.

Projekt Gradske knjižnice Pakrac započinje prvog ožujka i bit će gotov do kraja šestog mjeseca, a projekt obuhvaća izradu kućica, postavljanje i punjenje kućica s knjigama kao i nekoliko predavanja koje će održati volonterka psihologinja Ivana Mađaroši, a predavanja će biti povezana uz neke fenomene današnje književnosti. Bavit će se Paulom Coelhom, knjigom Pedeset nijansi sive i autobiografijama poznatih ljudi. - Ove knjige će nam pomoći da punimo te svoje kućice, te knjižnice na otvorenom, koje će biti smještene u samom gradu Pakracu i nekim naseljima izvan Pakraca čime nastojimo knjižnicu i knjižničnu uslugu što većem broju ljudi dovesti gotovo pred kućni prag - izjavila je prilikom preuzimanja knjiga ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac Monika Lucić Fider.

Zaključak nakon primopredaje i ugodnog druženja je da je ovo početak jednog divnog prijateljstva i da svi moramo jedni drugima pomagati. Inače Udruga Sirius s radovima na izgradnji Parka za pse kreće u mjesecu travnju a radovi će biti gotovi do lipnja. Svi koji žele volontirati na izgradnji Parka su i više nego dobro došli.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Udruga za zaštitu životinja Sirius