Petak, 09 Siječanj 2015 22:51

Đurđica Pelcl najuspješnija učenica u modelarstvu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA POŽEGE

 POŽEGA - Zajednica tehničke kulture Grada Požege preko zimskih praznika organizirala je šestodnevnu Zimsku radionicu modelarstva i radionicu orijentacije i komunikacije IMG 5703u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture. Na ovim radionicama je sudjelovalo 30-tak učenika osnovnih škola. Naučili su izrađivati modele lustera, držača za boce, posude za voće, minijaturne tačke te razne kutije i sl. Danas ih je posjetio gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim zamjenikom Darkom Puljašićem i uz čestitke najuspješnijima uručio priznanja i prigodne nagrade. Najbolje ocjene dobili su Đurđica Pelcl, Petar Mirković i Marsel Pandža, pohvalnice za uspjeh u pojedinim kategorijama dobili su i Luka Margetić, Denis Pilon, Lovro Potrebica, Leonarda Crnjac, Ivan Čajka, Matej Bošković, Iva Crnjac, Lara Englman, Luka Štimac i Filip Križanac. Izvan kategorije, kao poticaj za daljnji rad, pohvalnice su dobili Luka Čajka i Marko Fumić.

IMG 5707- Uz potporu Grada Požege i Hrvatske zajednice tehničke kulture imamo sve bolje uvjete za rad – rekao je Đuka Pelcl, voditelj radionice i predsjednik Gradske organizacije tehničke kulture te zahvalio na učinjenom i najavio proširenje aktivnosti. Uz radionicu "Orijentacija i komunikacija", već ovog mjeseca organizira se i seminar na ovu temu za mentore iz cijele Slavonije koja će se održati u Velikoj kraj Požege.

 - Grad Požega želi unaprijediti tehničku kulturu, da ovi mladi ljudi, ova naša budućnost krene na informatiku, strojarstvo, to je ono što je tradicija Požege. Naša Zajednica tehničke kulture izvrsno radi, uredili su prostore, volontiraju i doista smo im zahvalni na radu s mladima jer potrebna je strukovna kvaliteta, a onda će zasigurno IMG 5710doći i investicije - izjavio je Darko Puljašić te dodaje da će i dalje nastojati osiguravati što bolje uvjete za rad tehničke kulture, ovo je prvi mali korak da bismo jednog dana mogli razvijati industriju našeg grada, ovo je poticaj za budućnost. Jednog dana upravo ovi mladi ljudi će raditi ovakve poslove, jer gradu Požegi treba inženjera - rekao je Darko Puljašić zamjenik gradonačelnika Požege.