Nedjelja, 04 Siječanj 2015 21:58

Organizirali dvije modelarske radionice i tečaj orijentacije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA POŽEGA ZA VRIJEME ŠKOLSKIH PRAZNIKA

 POŽEGA – Da bi upotpunili slobodno vrijeme učenika osnovnih škola za vrijeme zimskih praznika u zajednici tehničke kulture grada Požege odlučili su organizirati dvije modelarske radionice ali i tečaj orijentacije.

 - Naša djeca žele kreativno raditi pa smo im organizirali ove modelarske radionice koje su u nastavku školskog programa, jer gradske osnovne škole inače dolaze u naše prostorije sa svojim učiteljima i mentorima. Mi im ovdje nudimo i prikladne strojeve i izradu raznih modela od drveta. To je već lijepa suradnja koju podržavaju i roditelji koji djecu evo dovode i preko praznika. Zbog ograničenog prostora na jednoj radionici može raditi do 15 učenika i obje radionice su popunjene – rekao je Đuka Pelcl, voditelj modelarske radionice. Učenici prva tri dana rade na jednostavnijim modelima u početničkom tečaju, a druga tri dana radit će na složenijim modelima za koje nacrte osiguravaju u zajednici. Na kraju će svatko po svom nahođenju izraditi jedan od najsloženijih modela, od zrakoplova, noćne svjetiljke, brodića i dr.

 Za one zainteresirane održat će se i tečaj orijentacije u prirodi, jer je Zajednica tehničke kulture uspjela dobiti veći broj kompasa i opreme za kretanje u prirodi. Prostorije koje su dobili od grada Požege opremili su u potpunosti i od prošle jeseni krenuli sa većim brojem aktivnosti, od radioamaterizma do modelarstva.