Četvrtak, 01 Siječanj 2015 11:59

Djevojčica Klara prvorođena u Požegi

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PRVA POŽEŠKA BEBA U 2015. GODINI STIGLA U 4,25

 POŽEGA – Još u novogodišnjoj noći, kako kaže majka bez najave malena djevojčica Klara Ćosić odlučila je doći IMG 1036na ovaj svijet. Tako je s rođenjem u 4,25 sati prvo novorođenče u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji.

Drugo je dijete u obitelji Ćosić, koja ima već trogodišnjeg brata Dominika. – Klara je baš sama odlučila doći u novogodišnjoj noći, 3.910 teška i 52 cm dugačka. Sve je prošlo u redu, dijete je dobro i evo spava. Želim joj sretno i lijepo djetinjstvo, a želja nam je još jedan braco uz Klaru. Porodu je prisustvovao i tata koji je unatoč brzom porodu stigao na vrijeme. On je inače liječnik kirurg u bolnici - rekla je sretna majka Katarina Ćosić, trenutno nezaposlena, ali ne i nesretna zbog toga jer kaže obavlja najljepšu dužnost domaćice u kući.

 Požeška bolnica u 2014. godini imala je 543 poroda, što je i Renata Rališdalje pad poroda, ali brojka stagnira. – Zadnje porođeno dijete u našoj bolnici na staru godinu, možda je znakovito, dijete od mame kineskinje. Evo i sada u prvom danu nove godine imamo spremnu jednu mladu majku prvorotkinju, kojoj će uz porod također biti i suprug. Taj trend prisustvovanja očeva pri porodu je u porastu. Svi oni su obvezni završiti trudnički tečaj i prisustvovanje porodu je kao i tečaj besplatan – rekla je Renata Rališ, voditelji službe za ginekologiju i porodništvo Opće županijske bolnice Požega. Požeška bolnica od 2012. godine je Bolnica i rodilište prijatelj djece, a trenutno je u postupku ocjenjivanja UNICEF-a za status Bolnice prijatelja majki, što je jedna stepenica u kvaliteti viša.

Novorođenu Klaru i njenu majku posjetili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je uz čestitke majku darovao cvijećem a djevojčicu s novčanim iznosom od 2.000 kuna, te požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je uz cvijeće darivao Klaru s iznosom od 1.000 kuna. Klara će sa svojim IMG 1041roditeljima biti i na tradicionalnom prijemu u gradskoj kući gdje će također biti darivana kao novi građanin grada Požege.