Ponedjeljak, 29 Prosinac 2014 14:48

Zlatni pir proslavili Marija-Otilija i Pero Pranjić

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PEDESETU OBLJETNICU BRAKA SIN PRIPREMIO KAO IZNENAĐENJE

 KAPTOL – Potpuno iznenađenje uspio je pripremiti sin Željko Pranjić svojim roditeljima za obilježavanje njihove pedesete godišnjice braka. U tajnosti je pozvao svu rodbinu, pa i onu koja živi nekoliko stotina kilometara daleko, pripremio svečani ručak u Češkom domu u Kaptolu sa glazbom i doveo roditelje pod izgovorom da ih vodi na ručak u jedan restoran. – Bilo mi je sumnjivo kad je krenuo prema domu, a tamo pred domom okupljeno puno ljudi. Pa što su se okupili ti svi ljudi, a onda vidim da je to sve naša rodbina. Tada sam se stvarno iznenadila, pa što će sva naša rodbina, pa i oni iz dalekih krajeva, svi stoje pred domom. Onda su mi noge počele klecati, nisam mogla vjerovati da se sjetio baš svakoga pozvati, rodbinu i prijatelje, iz Zagorja, iz Bjelovara. A kad smo ušli u dom, a ono sve servirano i svira glazba, stvarno nas je u potpunosti iznenadio, još nisam došla do sebe – rekla je Marija-Otilija odmah po ulasku u dom, jer smo i mi novinari bili dio iznenađenja.

 Kako su se upoznali Marija-Otilija rođ. Sadilek i Pero Pranjić. – Pa na zabavama seoskim smo se upoznali jer smo živjeli u istom selu, u Kaptolu. Vjenčali smo se 26. prosinca 1964. godine i odmah otišli živjeti sami, prvo kao podstanari. Ja sam radio kao vozač, jer sam u vojsci položio za vozača, a uskoro smo krenuli graditi kuću u Kaptolu, a kasnije u Požegi, jer sam tamo radio – kaže Pero Pranjić rođ. 1941. godine, koji je cijeli život radio kao vozač kamiona a poslije autobusa. Sada ga je sin Željko iznenadio tisuću posto.

 - Upoznali smo se 63. u svom selu, ja sam bila domaćica i radila na poljoprivredi. U braku smo stekli dvoje djece, sina Željka 1966. godine i kćerku Jasnu 1970. godine. Sada imamo i četvero unučadi, po dvoje od svakoga. Nema nekog posebnog recepta za doživjeti 5o godina braka, no moram reći da treba puno tolerancije, jedno drugome ugađati. Svađali smo se kao i svi ali i mirili, no uvijek u braku se mora popuštati da brak opstane. Tu je i ljutnja i praštanje, veselje i ljubav, no važno je i zdravlje da sve čovjek može doživjeti – kaže Marija-Otilija koja je sa svojim Perom zaplesala i prvi valcer na zlatnom piru.