Srijeda, 24 Prosinac 2014 11:03

Požeška kuća bit će prva točka za turiste

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA UREĐUJE TURISTIČKI CENTAR ZA POSJETITELJE

 POŽEGA – Grad Požega odlučio je više ulagati u turizam, kao jednu od grana za koju se opredijelio ovaj grad. Tako se planira urediti Požeška kuća kao turistički centar za posjetitelje koji bi bio polazna točka svih turista i turističkih grupa koji borave u požeškom kraju. To bi bio zajednički projekt grada Požege, Turističke zajednice i Ministarstva turizma. IMG 9984– U sklopu Program i planovi grada Požege i TZ na poboljšanju aktivnosti u turizmu u gradu, odnosno stvaranju preduvjeta za bolju turističku ponudu i za realizaciju kvalitetnijeg programa grad Požega i TZ u dogovoru s Ministarstvom turizma napravili su određene planove kada je u pitanju vizija grada Požege i atraktivnost u smislu posjetitelja, ne samo kroz manifestacije koje se realiziraju tijekom godine, nego i stvaranje preduvjeta prostornih s projektom centra za posjetitelje. Projekt Požeška kuća u vrijednosti od 1,9 milijuna kuna plus PDV. U prvoj fazi zamislili smo da se riješi jedan objekt u susjedstvu gradske kuće, gdje je sada podrum Udruge vinara Stjepan Koydl. Taj objekt bi bio centar za posjetitelje i za prvu etapu, promjena stolarije i obnova krovišta dobio bi od Ministarstva 500 tisuća kuna. Grad bi uložio 165 tisuća kuna i tako bi se realizirala prva faza - istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

U drugoj fazi uredio bi se podrum i prizemlje, a u trećoj interijer i kompletan objekt. U svemu Neferović ističe IMG 9986i puno razumijevanje, ali i sugestije koje su dobili od Ministarstva turizma kako pozicionirati i poboljšati turističku ponudu. Misli da do sada nisu dolazile ovakve inicijative a niti sredstva jer se sredstva nisu ni tražila na nekim adresama, a došli su i novi ljudi u Turističku zajednicu.

 Projekt turističke ponude kao destinaciju kreativnog turizma prezentirala je Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice grada Požege. – Centar za posjetitelje je priča koja se stvara godinu dana, a bit će mjesto gdje će naši gosti prvo dolaziti prije nego što obiđu grad. Svoj imidž ovaj grad će graditi kao grad kreativnih događaja finih okusa kroz sva četiri godišnja doba i svih pet osjetila. Danas gost traži doživljaj, a našu ponudu temeljimo na tradicijskim vrijednostima, povijesti, kulturi, vinu, čokoladi, gastronomiji i glazbi. Požeška kuća bila bi jedan novi iskustveni doživljaj u kojem će naši posjetitelji upoznati tradiciju i način života Požežana kroz razgledavanje, interakciju, radionice i njihovo sudjelovanje – istakla je direktorica Podoljak te pojasnila da će u Požeškoj kući biti postavljeno IMG 9985pet najbitnijih točaka prepoznatljivih za Požegu. U suvenirnici finih okusa u ponudi bili bi svi proizvodi ovog kraja. I za ostale faze očekuju se sredstva Ministarstva kulture.