Utorak, 23 Prosinac 2014 12:53

Advent po prvi puta u Schon Blicku

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

U OČEKIVANJU ČAROLIJE BOŽIĆA - ADVENTSKA VEČER  

 VETOVO – Turističko naselje Schon Blick po prvi puta je organiziralo dane Adventa, te za posjetitelje pripremilo niz događanja, od božićnog sajma do radionica za djecu na kojoj su djeca izrađivala ukrase za bor i božićne čestitke. Za sve je odličnu plesnu predstavu pripremila Marijana Verčej Živanović i plesnom sekcijom Cvjetića glazbe iz Pleternice, a na koreografiju „Slikarski kist“ IMG 0396plesale su Klara Malčić, Tena Galić, Rea Jozić i Viktorija Barić. Sve njih je iznenadio i dolazak Djeda Božičnjaka koji je donio veliku crvenu vreću punu slatkiša, naranči, bombona.

Božićni sajam upotpunile su i sve prisutne članice Udruge za izradu rukotvorina Paukova mreža koje su izložile veliki broj svojih ručnih radova, ukrasa, suvenira i umjetnina. – U očekivanju čarolije Božića odlučili smo organizirati jednu Adventsku večer. Pamtimo iz djetinjstva taj miris kuhanog vina i cimet štangica, vruće šalice čaja s medenjacima, a kod nas se to izgubilo zadnjih godina. Po te čarolije Božića mnogi od nas odlaze u veće sredine, pa i do Beča. Upravo ti doživljaji bečkog Adventa potakli su me da i ovdje tako nešto organiziram. Preko dana za djecu i njihove roditelje niz događanja uz vesele zvuke božićnih pjesama, a navečer zabavu uz ples s odličnim tamburašima TS Posegana – istakla je Anita Miličević, voditeljica poslovanja Turističkog naselja Schon Blick, koja ističe da je to početak, ali da će nastaviti sa organizacijom ovakvih tradicionalnih običaja, pomalo zaboravljenih.

IMG 0435Adventsku večer odlučili su ugodno provesti i vlasnik Mljekare BiZ Božo Bošnjak sa svojim djelatnicima, koji je organizirao druženje i svečanu večeru za sve djelatnike na kraju jedne teške ali uspješne poslovne godine.