Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 14:09

Akcija prikupljanja starog papira u Čaglinu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PRIKUPILI 4.580 KG STAROG PAPIRA  -

 ČAGLIN - Nakon što su u prvoj akciji učenici OŠ Stjepan Radić Čaglin prikupili 570 kg starog papira, proteklog tjedna su akciju nastavili. Ovaj put, na prijedlog ravnateljice Slađane Švajda, učenici od 1. do 4. razreda su se natjecali u sakupljanju starog papira.

OŠ S. Radića Čaglin- Prijedlog je odmah prihvaćen, jer je nagrada bila prijenosno računalo za pobjednički razred. U nekoliko dana prikupljeno je 4.580 kg starog papira. Od toga su više od dvije tone prikupili učenici razredne nastave. Učitelj TZK Krešimir Lončar je marljivo vagao i bilježio količinu prikupljenog papira. Pobijedili su učenici 1. razreda, učiteljice Marine Baričević, s prikupljenih 983 kg – rekla je pedagoginja Ljiljana Đurđević, prof.

 Bilo je lijepo gledati mame, tate, bake i djedove kako dovoze stari papir ne bi li pomogli svojoj djeci i unucima osvojiti lijepu i korisnu nagradu. Ovom akcijom željeli smo pobuditi kod učenika ekološku svijest, te im ukazati da sve što bacamo ne mora biti otpad već materijal za izradu nečeg novog. Stara kineska izreka kaže „svako putovanje počinje prvim korakom", a mi svoje korake u očuvanju okoliša nastavljamo dalje – istakla je ravnateljica Švajda.