Utorak, 07 Siječanj 2014 14:07

Bisernica i grad Požega okupili preko 2000 posjetitelja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NAJVEĆI HUMANITARNI BOŽIĆNI KONCERT U POŽEGI -
 

POŽEGA – Požeški tamburaški sastav Bisernica uz grad Požegu i Caritas Požeške biskupije organizirao u Sportskoj dvorani Grabrik do sada najveći Humanitarni Božićni koncert, na kojemu se okupilo preko 2.000 posjetitelja. Bili su to sve ljubitelji dobre tamburaške glazbe, ali i ljudi koji su se željeli uključiti u humanitarnu akciju koja se ovaj puta održavala za pomoć u stambenom rješavanju obitelji Maras iz Požege. Zaista je lijepo bilo vidjeti da su sva sjedeća a i stojeća mjesta u Grabriku bila popunjena, ali i čuti onaj gromoglasni pljesak kojim su nagradili sve izvođače, a počesto i pjevali zajedno s njima.
Humanitarni koncert otvorili su Dječji zbor Tintilinić s pjesmama „Radujte se narodi“ i „Tiha noć“ koje je vodila dirigentica Anatasia Vranić, slijedio je Veliki zbor Osnovne glazbene škole Požega sa skladbama „Svim na zemlji“ i „Zvončići“ koji je vodila dirigentica Valentina Krajačić Mikić. Na red su došli domaćini i pokretači svega, članovi Tamburaškog sastava Bisernica koji su izveli skladbe „Raduj se svijete“ i „U zagrljaju tišine“. Uslijedile su po dvije do tri skladbe TS Posegana iz Požege, TS Zlatna dolina iz Požege, TS VeličkeIMG 5289 legende iz Velike, TS Castrum iz Kaptola, Glazbena grupa Estrada koja je u nastavku pratila i tri solistice Ivanu Galović, Sanelu Kovačević i Brunu Oberan. Popularni Berny nastupio je kao solista uz pratnju Bisernice, a svoje skladbe izvele su i tamburašice iz Kutjeva, Garavuše. Dvije skladbe izvele su i Bekrije iz Požege a vrlo popularni Begini podigli su dvoranu na noge sa svoje tri skladbe. Nastupili su i TS Prijatelji a sve su opet zaključili tamburaši Bisernice i na kraju svi izvođači s božićnom pjesmom.
Koncert je u potpunosti uspio i u svojoj humanitarnoj nakani, jer je za obitelj Maras i njihovu kuću sakupljeno 52.489 kuna i 5 eura. Na svemu se u ime obitelji zahvalio Pejo Maras a svima u Grabriku i članovi TS Bisernica.