Subota, 21 Prosinac 2013 17:00

Ljubav na djelu i zaljubljenosti u školi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TJEDAN DANA PROJEKTA "CESARIĆ U CESARIĆU"

POŽEGA - Proteklog tjedna u OŠ Dobriše Cesarića održale su se različite multimedijalne prezentacije, radionice, susreti, predstavljanja knjiga i druženja. Projekt "Cesarić u Cesariću" na temu Ljubav izvrsno se uklopila i u predblagdansko ozračje. U ponedjeljak održalo se multimedijalno predavanje na temu Afrika u srcu učenicima 6. i 8. razreda. Djeci je predavanje održala Lidija Modruš, socijalna radnica iz Zagreba. U utorak, djeca su imala još jedno multimedijalno predavanje na engleskom i hrvatskom jeziku. Tema je bila Ljubav na djelu, a gosti predavači su bili, sestra Marinka Blatarić, sestra Charlotte Ondang i sestra Angele Nzimbu, gošće iz NR Kongo.IMG 0249

Popodnevni sati u srijedu bili su rezervirani za održavanje niza radionica za učenike, lutkarska radionica sa temom izrade patuljaka koji šire ljubav gdje su djeca naučila izrađivati patuljke od tkanine, a oni će im kasnije poslužiti u lutkarskim predstavama. U radionicama su sudjelovali učenici i članove različitih izvannastavnih aktivnosti te članove dodatnih skupina također bila je tu i glazbena radionica koju je vodila profesorica solo pjevanja Draženka Majić, bile su tu i dramske radionice koje su vodili dramski pedagozi Tomo Čmelar i Mihael Kovačević, radionice su bile u Gradskom kazalištu Požega. Matematičku radionicu pod nazivom „Izrada čestitki“ vodila je nastavnica Marija Glibo Čuljak. U četvrtak je bila prezentacija na temu "Zaljubljenosti u osnovnoj školi su iskrene", a voditeljica je bila Blanka Đimoti Zima. Za kraj radnog tjedna bila je radionica kreativnog pisanja, koju su vodile Irena Skopljak Barić i Lidija Vešligaj, gošće iz Zagreba te psihologinja Majda Rijavec koja je predstavila učenicima i nastavnicima knjige; Teen psiha, IMG 0227Triputa do otoka sreće i Tko su dobri ljudi.

Nakon predstavljanja knjiga održan je okrugli stol na kojem se govorilo o Cesariću, njegovoj ljubavnoj poeziji, ali i onoj svakodnevnoj ljubavi i zaljubljenosti kao i o problemima u emotivnim vezama. Sudionici okruglog stola su bili, akademik Dubravko Jelčić, profesorica Irena Skopljak Barić, psihologinja Majda Rijavec i učiteljica Irena Ivetić te moderatori Eva Gotlibović i Fran Grgić.