Petak, 20 Prosinac 2013 17:46

Božićno druženje s umirovljenim obrtnicima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

IZ AKTIVNOSTI UDRUŽENJA OBRTNIKA POŽEGA -
 

POŽEGA – Požeško udruženje obrtnika tradicionalno prigodom Božićnih blagdana organizira za svoje umirovljene obrtnike susret i druženje uz svečani ručak. Njih šezdesetak odazvalo se i ove godine u dvoranu Doma obrtnika.
- Ovo je jubilarni 10. susret s našim umirovljenicima, koji je još započeo moj prethodnik, a moja je želja da se to nastavi. Naši umirovljenici željno očekuju ovaj susret i uvijek me tijekom godine pitaju hoće li biti susreta, jer mnogi od njih tek tada se susretnu s kolegama, bivšim obrtnicima. Oni se druže uz jedan ručak i zabavljaju. zanima ih i kako Udruženje radi danas, koliko ima obrtnika i ostala pitanja – istakao je Slavko Rich, predsjednik Udruženja obrtnika Požega koji je istakao i ovu dugu krizu koja sve više pogađa male obrtnike. Veliki broj obrtnika je u blokadi i teško se mogu izvući uz ovakve uvjete poslovanja. Obrtnici su čekali bolja rješenja koja je trebao donijeti novi Zakon o obrtu, no sada su već skeptični jer obrtnicima neće donijeti značajna poboljšanja u poslovanju.- I do sada smo trebali paziti na svaku kunu, a od sada ćemo morati paziti na svaku lipu u svom poslovanju – kaže Rich.

Slatki paketići za djecu obrtnika

POŽEGA – Udruženje obrtnika Požega organizira dugi niz godina i slatke paketiće za djecu obrtnika i radnika zaposlenih kod obrtnika. Tu tradiciju nisu izostavili niti ove godine a sva djeca, njih preko 600 u Gradskom kazalištu Požega pogledali su prigodnu predstavu o događanjima u predbožićno vrijeme koja se dešavaju Srećku i Sretnoj, te njihovom psu i maci, koji su na kraju sretno udomljeni, dočekali su i djeda Božićnjaka.
Djecu i roditelje obrtnike pozdravio je predsjednik Udruženja Slavko Rich i požeški gradonačelnik Vedran Neferović. – Pozdravljam obitelji obrtnika,IMG 4829 posebno najmlađe koji su nestrpljivi. Oni znaju da njihovi roditelji puno i marljivo rade, a danas su uspjeli njih dovesti na njihov sretan dan. Želim vam sretan Božić i Novu godinu – rekao je gradonačelnik Neferović.
Uz djeda Božičnjaka, glumca Borisa Benčića, koji je odlično odigrao svoju ulogu Srečka koji se preobrazio u djeda Božičnjaka i bogate pakete djeca su se fotografirala za svoju povijest. Te fotografije uvijek će ih vezati i rado prisjećati za njihovo djetinjstvo.