Četvrtak, 03 Listopad 2013 09:54

"Nešto donesi - nešto ponesi"

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

HUMANITARNA AKCIJA UDRUGE PAUKOVA MREŽA RUKOTVORINE  -

 

POŽEGA - Udruga Paukova mreža rukotvorine tijekom cijelog mjeseca listopada izlaže svoje radove u Malom salonu Gradskog muzeja Požega. Na kupoprodajnoj izložbi izloženi su unikatni pleteni i heklani ručni radovi, poput majica, nakita, stolnjaka i drugih uporabnih predmeta.

U sklopu izložbe bit će organizirana i humanitarna akcija pod nazivom: „Nešto donesi - nešto ponesi“, povodom Svjetskog dana zaštite životinja, 4. listopada kada će se po cijeni od samo 10 kn prodavati razne knjige, nakit, odjeća, obuća i ostale stvari koje su građani donesli u Udrugu, a s ciljem prikupljanja sredstava za Azil Sirius koji se brine o napuštenim životinjama Požeštine.

Gordana Malbašić iz udruge Paukova mreža rukotvorine je dugogodišnja volonterka u Azilu i uvijek uz izlaganje svojih radova nastoji organizirati i prikupljanje pomoći za Sirius. Situacija u Azilu je i dalje teška. Psi se sporo udomljavanju, nove pse se ne može primiti jer je Azil popunjen a nalazi se i na privatnom posjedu, nedostaje hrane jer se psi hrane isključivo iz donacija, nedostaje novaca za medicinske usluge koje su psima potrebne, nedostaje boksova za pse, slame za zimu, nedostaje volontera. Uvjeti u Azilu po zimi su izuzetno teški jer nema vode, nema struje. Prioritet volontera je i dalje udomljavanje pasa a svi zainteresirani mogu pse obići svakodnevno u vremenu od 11,00-13,00 sati ili u neko drugo doba uz prethodnu najavu na broj 097/732-7856. Nenajavljenim dolascima, kada tamo nisu volonteri, psi se uznemiruju te slijede pritužbe pojedinih građana. „Bilo bi lijepo od Vas da se upletete u „Paukovu mrežu“ i date svoj doprinos“ – riječi su Gordane Malbašić koja poziva sve ljude dobre volje da postanu volonteri pa makar i na sat-dva tjedno.

U sklopu izložbe rukotvorina, do kraja mjeseca listopada, održat će se i četiri radionice: kaširanje papira, salvetna tehnika, izrada slika i čestitki od slame te izrada raznih uporabnih predmeta za slijedeću planiranu akciju na kojoj će se promovirati rad udruge Sirius.