Četvrtak, 03 Listopad 2013 12:43

Lovci pomažu djeci s posebnim potrebama

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

SAJAM I HUMANITARNA AKCIJA  -

 

POŽEGA - Lovački savez Požeško-slavonske županije u suradnji s Obrtničkom komorom Požeško-slavonske županije organizirao je natjecanje u kuhanju lovačkog čobanca, od čije je prodaje sav prihod namijenjen Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama Mi Požega.

Na žalost za razliku od prijašnjih natjecanje je ove godine okupilo tek šest lovačkih udruga sa svojim članovima, među kojima su bili Goran Mudrinić iz Migalovaca i Veselko Fržuljević iz Imrijevaca inače članovi LD "Fazan" iz Ruševa.

IMG 0266- Već godinama sudjelujemo u ovoj akciji. Zapravo uopće nam nije važno samo natjecanje već činjenica da ovim činom pomažemo djeci s posebnim potrebama. Inače se rado odazivamo i svim ostalim humanitarnim akcijama, koje su namijenjene onima kojima je pomoć uistinu potrebna - rekao je Mudrinić.

Lovci Ruševa, dodao je Fržuljević uvijek su aktivni. - Društvo okuplja 45 članova i dosta smo aktivni i složni. Izgradili smo svoj lovački dom kod Migalovaca i većim ga dijelom uredili. Preostaje još da uredimo potkrovlje no to ćemo raditi idućih godina. Lovište je veliko oko 4,5 tisuća hektara, a uz fazana, zeca i srnu imamo i divljih svinja. Zbog našeg lovišta dolaze nam Talijani ali i drugi gosti, prijatelji ovog lovišta s kojima više godina surađujemo - kaže Veselko Fržuljević.

IMG 0271Marko Bašić iz LD“Sokol“ iz Bučja na kuhanju čobanca zastupao je svoje društvo.

- Svake smo godinu tu pa smo se akciji odazvali i ove godine. Navikli smo da dajemo onima koji su u potrebi i to mi je najveća motivacija. Mi smo inače po površini lovišta koje zauzima 6,6 tisuća hektara, dosta veliko društvo. No na žalost nemamo baš puno mladih članova i to je ono što će nam biti prioritet u radu za iduće razdoblje. Sada nam ima 30-ak i uglavnom smo svi malo stariji. Članovi našeg društva su mještani Bučja, Drenovca i Zagrađa. U lovištima imamo dosta divljači ali i one krupne kao jelena. Imamo i jedan gater za obuku pasa goniča za divlje svinje u Drenovcu, dok nam je lovački dom u Zagrađu, gdje održavamo naše sastanke i sve druge manifestacije - kaže Bašić.

IMG 0373Novac prikupljen od prodaje lovačkog čobanca Udruga roditelja djece s posebnim potrebama kako smo doznali od stručne suradnice Snježane Marić iskoristi će za kupnju materijala kojega djece koriste na svojim kreativnim radionicama.

Na natjecanju su sudjelovali Lovačko društvo Jelen Požega, LD Fazan iz Ruševa, LD Sokol iz Bučja, LD Vidra iz Čaglina, LD Košuta iz Pakraca te LD Sokolovac iz Požege. Lovačkim društvima zahvalnice za sudjelovanju i prigodne poklone uručio je na kraju požeški gradonačelnik Vedran Neferović.