Subota, 28 Rujan 2013 10:33

Sudjelovalo 700 mladih vatrogasaca

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

10. ŽUPANIJSKO VATROGASNO NATJECANJE DJECE I VATROGASNE MLADEŽI  -

 

JAKŠIĆ – U organizaciji Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije i DVD Jakšić na terenima NK Jakšić i OŠ Mladost Jakšić održano je 10. županijsko vatrogasno natjecanje djece i vatrogasne mladeži. Ovo do sada najmasovnije vatrogasno natjecanje, na kojemu je sudjelovalo 35 ekipa djece od 6-12 godina i 35 ekipa mladeži od 12-16 godina iz svih vatrogasnih centara sa ukupno 700 natjecatelja, stotinu voditelja ekipa i oko 60 članova tehničkog osoblja, sudaca, teklića i redara. IMG 9769U ime pokrovitelja Požeško-slavonske županije i supokrovitelja Općine Jakšić svečanom postroju svih učesnika obratili su se zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović i načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, te u ime organizatora predsjednik VZŽ Željko Petrović, koji je zahvalio županiji i općini Jakšić na financijskoj i moralnoj potpori, te ujedno uručio priznanje Željku Jakopoviću i Ivici Kovačeviću.

IMG 9780Želje da se dobro provedu u Jakšiću, te da postignu dobre rezultate, da se sportski bore ali i da se druže, izrekao je Ivica Kovačević, a zamjenik župana Jakopović je prilikom otvaranja natjecanja istakao – Pozdravljam ovaj zaista veličanstveni skup. Mi kao županija imamo dobru suradnju s dobrovoljnim vatrogasnim društvima i cijelom vatrogasnom organizacijom u cjelini. Velika većina vrijednih ljudi cijenjenih u svojim sredinama članovi su vatrogasnih društava, oni su vaši uzori, a vi ste naša budućnost, ne samo u vatrogastvu gdje očekujemo da zamijenite današnje rukovodstvo i vatrogasce, nego da u svom školovanu i obrazovanju, radu i društvenom angažiranju budete nositelji razvoja i rada naše županije u budućnosti. Neka danas pobijede najbolji i najsretniji.

IMG 9777- U ovo natjecanje krenulo je oko 150 ekipa djece i mladeži, a najbolje tri iz svakog vatrogasnog centra plasirale su se na ovo županijsko natjecanje, po broju ekipa i natjecatelja najbrojnije do sada – rekao je Željko Petrović.

IMG 9817Nakon višesatnog natjecanja dobiveni su i pobjednici po kategorijama. Najboljim ekipama uručene su medalje i pehari, a prvoplasirani su stekli i pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje se održava 2014. godine. U kategoriji djevojčica od 6 do 12 godina pobijedila je ekipa DVD Grabarja, druge su iz DVD Biškupaca i treće iz DVD Kaptol. Kod dječaka najbolje su bili iz DVD Kaptol, drugi DVD Gaj i treći DVD Veliki Banovac.

IMG 9786U kategoriji vatrogasne mladeži kod djevojaka najbolje su iz DVD Dobrovac, druge su iz DVD Grabarje i treće DVD Jakšić. Kod mladića pobjednik je ekipa DVD Požega, drugi su DVD Grabarje i treći DVD Jakšić.

Najbolju pripremljenost pokazali su djeca i mladež iz DVD Grabarje, jer su osvojili jedno prvo i dva druga mjesta među 70 ekipa u četiri kategorije.