Četvrtak, 05 Siječanj 2023 11:55

Park prirode Papuk u 2022. godini bilježi rekordnih 89.021 posjetitelja

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Već su polugodišnja izvješća o broju posjetitelja u Parku prirode Papuk navijestila godinu iznad svih očekivanja, no 89.021 posjetitelj na kraju 2022. godine egzaktan su pokazatelj nezaustavljivog porasta interesa za ljepotama i sadržajima Papuka. Porast je to od značajnih 38,46% u odnosu na 2021.godinu.

Osim ukupnog porasta broja posjetitelja, porast se bilježi i na svim  pojedinačnim lokacijama unutar Parka pa je tako Park šumu Jankovac posjetilo rekordnih 56.984 posjetitelja, a broj noćenja u Kamp odmorištu Duboka povećao se za 82% u odnosu na 2021. godinu.

2022.godina ostat će zapamćena i po Geo info centru kojeg  je u nepunih godinu dana posjetilo 18.664 posjetitelja što ga je svrstalo u sami vrh među posjetiteljskim centrima u Hrvatskoj. Svojim atraktivnim postavom s fenomenima Papuka suočio je posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske.

„Podaci na kraju godine došli su kao najljepša nagrada nakon izazovne 2022.godine. Osobno nisam iznenađen jer smo svjesni turističkog potencijala radi kojeg su i uložena milijunska sredstva u turističku infrastrukturu. Ove brojke rezultat su  postojećih  prirodnih ljepota upotpunjenih turističkim sadržajima  te predani  rad  zaposlenika Parka prirode Papuk u nastojanju da se isti sadržaj približi što većem broju ljudi. Iznimno veseli i buđenje turističkog poduzetništva među lokalnim stanovništvom pa tako imamo i porast smještajnih kapaciteta na području Parka. Svjesni smo nužnosti suradnje svih dionika kako bismo postali turistička destinacija za kakvu smo željom i potencijalom i predodređeni.“ - izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk

Već u prvim danima 2023. godine Park šumu Jankovac posjetilo je nekoliko stotina posjetitelja pa ako se po jutru dan poznaje, Papuk je zakoračio u još jednu vrhunsku godinu.