Nedjelja, 11 Prosinac 2022 10:18

Umirovljenici Kaptola družili se uz sv. Luciju uz večeru i ples

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

KAPTOL - Umirovljenici članovi Matice umirovljenika Kaptol družili su se povodom sv. Lucije koju obilježavaju niz godina. Ujedno to je jedno od tri druženja kaptolačkih umirovljenika koje održavaju tijekom godine, uz Stepinčevo i drugi dan Duhova. Inače Matica Kaptol je vrlo aktivna i sudjeluje u još nekoliko smotri, od smotre pjevačkih zborova do sportskih natjecanja na nivou svih Matica Požeško-slavonske županije. Kaptolčani su i domaćini natjecanja u pikadu. Ove godine za članove su organizirali i izlet sa piknikom u Alilovcima. Inače Matica umirovljenika Kaptol ima oko 180 članova.

U dvorani Vatrogasnog doma u Kaptolu na druženju se okupilo stotinjak umirovljenika koji su od prvih taktova glazbe izašli na plesni podij, pa sve do zadnjih taktova nisu silazili s podija. Za dobro raspoloženje i ples svakako su najzaslužniji bili glazbenici iz banda Kutjevački maligani, koji su odlično držali plesnu atmosferu.

Sve je na početku pozdravio predsjednik MU Kaptol, Ivan Ronta, najprije u šali najavivši da je za meni čorba od starih kaputa i za glavno jelo pohane tangice, a kako od prvih dana nove godine dolazi euro, istakao je da neće ove godine sakupljati članarinu, nego tek poslije Nove godine i da će iznositi 7 eura.