Nedjelja, 04 Prosinac 2022 10:38

Svečano uz koncert otvoren Advent u požeškoj pješačkoj zoni

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Svečano je uz koncert za posjetitelje otvoren Advent u Požegi koji se i ove godine glavninom smjestio u Šetališnoj zoni na raskrižju triju ulica. Advent i brojne priredbe, koncerti, događanja trajat će gotovo svakog dana sve do 31. prosinca kada će biti porganiziran i javni doček Nove godine. TZ grada Požege i Grad Požega s brojnim udrugama i društvima koja se se uključila u organizaciju i provedbu Adventa u Požegi naglasili su da se ovogodišnji program temelji na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa koji će oživjeti centar Požege.

Uz Advent ide i klizalište koje je ove godine smješteno malo dalje od centra, na prostoru školskog igrališta OŠ Antuna Kanižlića. Već tradicionalno prigodnim programom na ledu Požeških mažoretkinja i Plesnog studija Marine Mihelčić otvoreno je klizalište, a pjesmom ga je obogatila i Bruna Oberan Bošković. Uz gradske i županijske dužnosnike svu djecu pozdravio je i zaželio im dobrodošlicu na klizalište omiljeni Djed božićnjak.

Klizalište je ove godine smješteno u dvorištu Osnovne škole Antuna Kanižlića u Požegi, a njime upravlja Požeški sportski savez. Naglasili su kako će biti organizirana i Škola klizanja koju će ove godine voditi Ilijana Lončar. Predviđeno je da klizalište radi do 8. siječnja 2023. godine, cijena ulaznice je 10 kuna, odnosno 1,33 eura.

Nešto kasnije uz koncert Brune Oberan Bošković i Big Band Youth Orchestra na pozornici u Šetališnoj zoni službeno je otvoren “Advent u Požegi”.

Okupljene su pozdravili zamjenik županice Ferdinand Troha i gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić koji je Advent u Požegi i službeno otvorio.

“Sve vas pozdravljam u ime županice Jozić i svoje osobno ime. Lijepo je vidjeti danas u Požegi ovoliki broj građana. Imamo sve – dobro raspoloženje, dobar bend, vino i specijalitete i očekujemo dobru zabavu. Vrijeme je došašća, advent je, Božić dolazi – veselimo se!” rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

“Drage Požežanke i Požežani, izuzetna mi je čast otvoriti Advent u Požegi. Ovo je pripremljeno zato da u ovo predbožićno vrijeme sa svojim obiteljima, prijateljima, rodbinom prošetamo gradom, da uživamo, da se pripremimo za Božić i sljedeću novu godinu. Sve sljedeće dane također će ovdje biti program – želimo da uživate, da se veselite i da što sretniji dočekamo Božić i Novu godinu. Živjeli!” rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

Program požeškog Adventa nastavlja se danas plesnom predstavom Movie Night koju "Požegi s ljubavlju" daruju Požeške mažoretkinje i njihovi gosti s početkom od 17,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Od 19,00 sati u Šetališnoj zoni održat će se koncert Klape sv. Lovro.

Foto: rva.hr