Nedjelja, 04 Prosinac 2022 10:14

Počeo pleternički "Advent U bećarskom šoru" uz fiš, kuhano vino i tamburaše

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

PLETERNICA - Bez posebnih protokola s veseljem uz fiš paprikaš, kuhano vino i tamburaše počeo je pleternički Advent pod nazivom "Advent u bećarskom šoru" u pravom seoskom dvorištu iza Trga bećarca. Već prošle godine ovaj prostor pokazao se odličnim za upravo ovakvu i intimniju proslavu i druženje, a grad Pleternica se potrudio uz nove sadržaje Advent ponovno smjestiti u ovaj odličan prostor. Za hladnije dane postavljeno je desetak peći sa stolovima oko kojih su s okupljali posjetitelji i u ugodnoj atmosferi uživali u sadržajima ovogodišnjeg Adventa.

Za prvu večer odlično su to odradili tamburaši TS "Zlatna dolina" i odmah na početku zagrijali atmosferu brojnim uspješnicama, kako kažu onim najskupljim pjesmama. Na nekolo mjesta u kućicama mogli su se nabaviti topli napitci, najpopularnije je bilo kuhano vino, ali bilo je i čaja, sokova, piva i vina u originalnom izdanju. Posebno je za ovu subotnju večeru nekoliko ribičkih društava priredilo vrući i ukusan fiš paprikaš. Kuhali su majstori iz ŠRD Mrena Brodski Drenovac, ŠRD Orljava Pleternica i ŠRU Mamac Kuzmica te počastili sve posjetitelje, ljubitelje fiša, a za ostale bilo je poderanih gaća, langošica, hamburgera, hot dogova i kobasica, ali i slastica i kolača. U ponudi je bilo i suvenira, ručnih radova, nakita za božićnu jelku i ostalih ukrasa.

Kako se odlazilo u večer tako se i prostor "Adventa u bećarskom šoru" sve više popunjavao i donio jednu lijepu i zabavnu večer za sve generacije.