Utorak, 29 Ožujak 2022 08:47

Kreću upisi za šestomjesečno osposobljavanje programer/programerka umjetne inteligencije

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

U srijedu 30. ožujka 2022. u 10 sati u CISOKU (Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri) na adresi Stjepana Radića 30 u Požegi održat će se predstavljanje programa  šestomjesečnog osposobljavanja za Programere za primjenu umjetne inteligencije.

Novo šestomjesečno osposobljavanje za Programere za primjenu umjetne inteligencije kreće početkom svibnja u Centru umjetne inteligencije u Lipiku, a prijave za osposobljavanje se primaju od 28.3.2022. do 11.4.2022. do 12 sati putem web stranice www.Lipik.ai.

Osposobljavanje se odvija u suradnji Centra umjetne inteligencije Lipik s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a na osposobljavanje se mogu prijaviti nezaposlene osobe iz cijele Hrvatske prijavljene u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ-a) u trenutku prijave.

Osposobljavanje je besplatno i traje 6 mjeseci. Osposobljavanje se provodi u punom radnom vremenu od 40 sati tjedno, od ponedjeljka do petka (po potrebi i subotom) od 9 do 17 sati. Svim polaznicima će HZZ osigurati mjesečnu novčanu naknadu i putne troškove.

Poželjno je da kandidati imaju iskustva u programiranju u bilo kojem programskom jeziku, a poželjno je i da su kroz svoje školovanje bili dobri s matematikom i drugim tehničkim predmetima

Više o upisima možete pročitati na www.Lipik.ai

Teorijske i praktično osposobljavanje drže stručnjaci na području umjetne inteligencije i poduzetništva, profesori s fakulteta koji se bave umjetnom inteligencijom te inženjeri poznatih hrvatskih tehnoloških tvrtki. Osim programiranja na osposobljavanju se uče i poduzetničke vještine koje su potrebne za otvaranje startup-a.

Prva generacija od 23 polaznika školovala se od travnja do kraja rujna 2021. godine, a čak njih 18 je nakon osposobljavanja pronašlo posao u struci, upisalo tehnološki fakultet ili su otvorili svoj startup. Druga generacija završava početkom svibnja, a neki od njih su već pronašli posao u tvrtkama koje se bave programiranjem i umjetnom inteligencijom iako osposobljavanje još traje.

Centar umjetne inteligencije surađuje s brojnim inkubatorima, institucijama i poznatim hrvatskim tvrtkama koje prate osposobljavanje i žele zaposliti najbolje kandidate.

Kako je broj mjesta u dvorani u prostorijama CISOKA U Požegi ograničen, svoje sudjelovanje na ovom predstavljanju potrebno je najaviti na jedan od sljedećih mailova: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 034 638 364