Srijeda, 23 Lipanj 2021 08:20

Oslikali novi mural na školskom zidu i stvorili jedinstvenu priču

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

POŽEGA - Učenici likovne skupine koja pod stručnim vodstvom  nastavnice likovne kulture Lidije Romić brine za vizualni identitet Osnovne škole Dobriše Cesarića oslikali su školski zid koji ima svoju jedinstvenu priču. Zid je bajkovit, veseo, neobičan i jedinstven. Upotrijebljene su akrilne trajne boje za vanjske površine i tempere. Bilo je naporno i zahtjevno. Teško je bilo sve zamišljeno uklopiti. Sve je vrlo detaljno, s puno različitih nijansa i ploha. Djelatnici i učenici s radoznalošću promatraju naslikano i pitaju za značenja pojedinih motiva.

Pogled učenicima privlači bogatstvo boja i motiva, jedinstvena kompozicija. Projekt oslikavanja zida i izrada MURALA inspiriranog našim najvećim umjetnicima svoju realizaciju imao je  pred sam kraj nastavne godine. Cilj projekta bio je proširiti znanje djece i mladih o umjetnosti, upoznati ih s umjetničkim opusom nekih naših velikih umjetnika te oplemeniti prostor škole kroz tehniku zidnog slikarstva.IMG 6768

U projektu su sudjelovale Anna  Kuzmanović, Andrea  Halas, Marija Markanjević, Paola Vlahović, Jelena  Knežević i Laura Pavičić.  

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali: učenicama, profesorici likovne kulture i   ravnateljici škole Zvjezdani Krip na velikoj podršci. Slike ‘uvuku’ dijete u priču, privlače pažnju i stvaraju samoohrabrujuće misli. Uz brojne izložbe koje krase prostore škole, mural će zasigurno razveseliti učenike i ostati trajna uspomena na darovite učenike.IMG 6773

Naša škola sama po sebi, jedan je veliki izložbeni prostor koji se iz generacije u generaciju neprekidno mijenja. Zidne plohe, hodnici i sam prostor između, predstavlja radnu plohu za različite likovno – tehničke ideje koje naši učenici sa svojim mentorima osmišljavaju i realiziraju, istaknula je nastavnica  Lidija Romić.