Četvrtak, 19 Svibanj 2016 14:54

Mali olimpijci borili se kao pravi za medalje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

15. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Hrvatski olimpijski odbor i Požeški sportski savez pod pokroviteljstvom grada Požega organizirali su na Sportsko-rekreacijskom centru 15. Olimpijski festival dječjih vrtića Požeško-slavonske županije. Ukupno 10 dječjih vrtića sa preko 500 djece, malih sportaša koji su se natjecali u desetak disciplina. Natjecali su se DV Radost Požega, DV Kockica Lipik, DV Maslačak Pakrac, DV Cvjetna livada Požega, DV Pod gradom Požega, DV Velika, DV Sv. Lepold Mandić Požega, DV Tratinčica Pleternica, DV Šareni svijet Požega i DV Kutjevo.

Olimpijski festival je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović i zaželio im puno uspjeha kao i sportašima na pravoj olimpijadi. Zajedno sa svojim zamjenikom Mariom Pilonom, načelnikom općine Velika i glavnim tajnikom Požeškog sportskog saveza Željkom Mitrovićem potom su obišli sportske kolone u svečanom postroju.

Nakon svečanog mimohoda kao pravi olimpijci uz table s nazivima vrtića i njihovim zastavama, uz himnu svečano su podignuli i Olimpijsku zastavu, položili olimpijsku prisegu, posebno ističući da neće koristiti doping i droge, a onda krenuli put borilišta. Najvatrenije je bilo u trčanju, jer su tu snage bile izjednačene, no uvijek ima pravih talenata za trčanje, te u malom nogometu u kojem su igrale i ekipe djevojčica i ekipe dječaka, gdje su najviše navijali roditelji, beka i djedovi. Zaista je bilo kao na borilištima pravih Olimpijskih igara, što je stimulirajuće za djecu jer se od malih nogu uče sportskim aktivnostima i zdravom životu.

Nakon cijelo dopodnevnih borbi i natjecanja, najviše uspjeha i konačni pobjednik su olimpijci DV Cvjetna livada Požega, drugi su bili DV Kutjevo, a treći DV Maslačak Pakrac.