Subota, 21 Svibanj 2016 19:47

Slavija remizirala sa Belišćem

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 28. KOLO -

SLAVIJA – BELIŠĆE 1:1

PLETERNICA – Igralište S.Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Mario Lončar (Čačinci), pomoćnici Laco i Buček (Slavonski Brod i Osijek).

STRIJELCI: 0:1 – Pilj (47), 1:1 – Žuljević (82).

SLAVIJA: Petković, Kvaternik (od 55. Žuljević), Ognjenčić (od 83. R. Bognar), Mikić, Ančurovski, Šubara, M. Peharda, I. Peharda, Solić, Abramović (od 63. Majstorović), Jakovljević. Trener Dalibor Bognar.

BELIŠĆE: Petrović, Kupanovac (od 81. Benković), Vučički, Lacković (od 78. Vurdelja), Milić, Skenderović, Ratković, Pilj, Blažević (od 86. Jelić), Grafina, Jakovljević. Trener Ivica Grnja.

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Žuljević (Slavija).

Nastavlja se mučenje Slavijaša u pokušaju osvajanja domaćih bodova. Unatoč solidnoj predstavi i stvorenim prigodama, gosti su ponovo bili ti koji su poveli i ponovo doveli Pleterničane u poziciju da moraju ganjati rezultat. Nakon uvodne inicijative i nekoliko stvorenih oboćavajućih prigoda gosti su se pribrali te se hrabrom i čvrstom igrom nametnuli očito umornoj domaćoj momčadi koja se potrošila u finalu kupa. U prvom dijelu nije bilo previše prigoda, ali je igra bila vrlo dobra s obje strane. Dva puta su domaći probili lijevu stranu nakon koje su mogli i bolje reagirati Mikić i Solić čiji su udarci bili malo neprecizni. Gosti su uzvratili nakon jedne izgubljene lopte Ančurovskog kada se Pilj našao pred Petkovićem koji spašava svoju momčad. Stativa je spasila domaće nakon fantastičnog udarca Kupanovca čija je ljevica dobrano uzdrmala stativu blizu spoja s gredom. Na samom otvaranju drugog dijela gosti su poveli nakon jedne loše reakcije užeg dijela obrane Slavije, a Pilj je zaboravljen nakon ubačaja u kaznenom prostoru na daljoj vratnici i mirno sprema loptu iza Petkovića. Slavija pritišće i pokušava doći do izjedanačenja, ali gosti znalački neutraliziraju sve pokušaje. Ulaskom Žuljevića igra Slavije je živnula i u zadnjih petnaestak minuta stvorili su nekoliko opasnih prigoda. Nakon prodora Solića u 76. Minuti Jakovljević je malo zakasnio. Žuljević se dvije minute kasnije oslobodio lažnjakom, ali njegov udarac završava u bloku. U 82. najljepša akcija domaćih završila je pogotkom. Solić je ponovo bio nezadrživ po desnoj strani, slijedi prizemni ubačaj kojega Ančurovski pušta kroz noge, a Žuljević oštrim udarcem po zemlji kroz noge Petrovića postavlja konačan rezultat. Bilo je nakon toga još prigoda za pobjedu obje momčadi, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Tekst/foto: A. Protić