Četvrtak, 14 Studeni 2013 16:39

Dobar rukomet u Grabriku

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

RUKOMET MUŠKI: 2. HRL sjever - 6. kolo  -

POŽEGA – SLATINA   32:30 (13:12)

POŽEGA – Dvorana Grabrik. Gledatelja oko 250. Suci Lušić i Uglik (oba Vinkovci).

POŽEGA: Čosić, Jurić, Jurković 8, Raguž 3, Smojvir, Balenović 1, Krtalić, Nekić 7, Franjić, Rajić, Lešić, Đuroković, Didić 11, Šimić 1, Koppi, Štetić 1. Trener Dario Anić.

SLATINA: Petrović, Krpačić, Uhodak, Filipović 6, Medved 6, Greganić 3, Nemet, Pavić 3, Bočkaj 5, M. Venus 1, I. Venus, Dragojević 2, Ašpan, Randelj, Janečić 4. Trener Dražen Venus.

Oko 250 gledatelja u dvorani Grabrik vidjelo je vrlo kvalitetnu i zanimljivu rukometnu utakmicu u kojoj su domaći rukometaši dosta teško došli do pobjede. Daleko niža rastom ekipa Slatine iznenadila je domaće rukometaše vrlo kombinatornom i tehnički dosta kvalitetnom igrom, tako da Požega u prvom poluvremenu nije uspjela nametnuti svoj način igre, pa se rezultat često mijenjao s prednošću jedne ili druge momčadi. Ipak se na odmor otišlo s pogotkom prednosti za Požegu, a dosta zasluga za to je imao odlični vratar Danijel Rajić. Drugo poluvrijeme je bilo većim djelom pod kontrolom rukometaša Požege, jer su u prvih deset minuta drugog poluvremena napravili seriju od 8:3 i tako se odvojili na 6 pogodaka razlike (21:15), pa se činilo da će ostatak utakmice biti samo formalnost. Međutim gosti igraju vrlo pokretljivo, brzo s puno kombinatorike i što je bilo iznenađujuće s igračem manje vrlo efikasno. Što se utakmica bližila kraju prednost Požege se topila i od 21:15 Slatina serijom od 6:2 dolazi na 23:21. Požega je nakon toga povećala svoj angažman i u 53. minuti ponovno je prednost igrača Požege od pet pogodaka, a rezultat je bio 27:22. U samoj završnici utakmice gosti s igračem manje postižu tri pogotka za redom i dolaze na minus 2 pogotka pa se pomalo u redovima Požege osjećala panika. Ipak nekoliko tehničkih grešaka s obje strane rezultat su umora i pada koncentracije igrača, što je ovoga puta išlo na ruku domaćim igračima, koji su uspjeli sačuvati svoju prednost do kraja utakmice. Kod Požege su se istakli vratar Rajić, Didić, Nekić i Jurković, a kod gostiju vratar Petrović, Filipović, Medved i Bočkaj.