Četvrtak, 14 Studeni 2013 16:37

3. HNL Istok - 13. kolo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pobjeda Slavonije i priključak vodećim

SLAVONIJA – SLAVIJA      3:0

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 500. Sudac Mikolčević (Slav. Brod). Pomoćnici Vukelić i Bradarić.

STRIJELCI: 1:0 – Pavelić (66), 2:0 – Pavelić (77), 3:0 – Žuljević (90).

SLAVONIJA: Pavić, Pavelić, Jan Neruda, Pavličević, (od 58. M. Peharda), Jo. Neruda, Berdi, Šulc, (od 83. Darmopil), Golik, Parmaković, Novak, (od 68. Žuljević), Ergotić. Trener Željko Mitrović.

SLAVIJA: Petković, Nikolaš, (od 78. Jakovljević), Kvaternik, Jelčić, Majstorović, Vukoja, Ančurovski, Tokić, (od 65. Ravlić), Valentić, I. Peharda, (od 86. Abramović), Marčinković. Trener Dalibor Bognar.

CRVENI KARTON: Kvaternik (90).

IGRAČ UTAKMICE: Mile Pavelić.

Derbi utakmica 13. kola odigrana je po lijepom vremenu pred oko 500 gledatelja. Prvo poluvrijeme utakmice bilo je nezanimljivo i bez žara, s time da Slavonija nije niti jednom pucala prema golu Petkovića, dok je s druge strane Slavija pokušala preko Marčinkovića u dva navrata. Prvi šut Pavić je odbio u korner, a drugi je otišao daleko pokraj gola. U drugo poluvreme se ušlo bez ikakovih promjena momčadi, a Slavija je  imala više loptu u nogama i pokušala je nešto napraviti preko Marčinkovića u 55, te Tokića u 57. minuti, no oba su bili neprecizni. Pravu priliku za vodstvo imala je Slavija u 62. minuti kada je Marčinković pobjegao obrani Slavonije, no njegov šut s oko desetak metara Pavić brani. Trener Mitrović je pogodio s izmjenama igrača i u 66. minuti M. Peharda se izborio za loptu blizu korner crte s lijeve strane. Centrirao je pred gol Slavije, gdje se našao Pavelić koji glavom šalje loptu u mrežu za 1:0. Slavija je djelovala dosta jalovo i pokušala je izjednačiti rezultat i u 77. minuti, ali gosti gube loptu na polovini Slavonije. Brzi kontra napad Peharda-Žuljević-Pavelić otvara čistu priliku Paveliću, koji po zemlji šutira s desetak metara od gola Slavije i lopta je u mreži Petkovića, koji nije uspio zaustavti taj šut. Kada se  činilo da će susret završiti ovim rezultatom u 81. minuti Pavlć je sa samo 2 metra od gola Slavonije loptu prebacio preko grede. No još jedan pogodak Slavonije za pobjedu od 3:0 postigao je u posljednjoj minuti Žuljević. Nakon slobodnog udarca s lijeve strane u kaznenom prostoru gostiju Žuljević glavom vara Petkovića i lopta je umreži. Pobjeda Slavonije je zaslužena i s time se bodovno izjednačila s Slavijom i Lipikom.

Poraz Lipika u Đakovu

ĐAKOVO CROATIA – LIPIK        3:1

ĐAKOVO – Igralište Đakova. Gledatelja 150. Sudac Karlović (Valpovo).

STRIJELCI: 1:0 – Borko (26), 2:0 – Borko (52), 3:0 – Kovačić (55), 3:1 – Turkalj (83).

ĐAKOVO CROATA: Begović, Novoselić, Križanović, Lulić (od 39. Kovačić), Mezei, Stipanović ( od 72. Krajček), Borko, B. Nikolić, Čavala (od 89. Z. Nikolć), Kelemen, Grgačević. Trener Damir Lelas.

LIPIK: Krizmanić, Komljenović, Kašljević, Golubić, Kužilek, Cerovečki, Kurjaković, Poletto, Šugić (od 56. Turkalj), Podunavac (od 46. Bešlić), Rekavić. Trener Željko Rebrović.

Nogometaši Lipika nisu uspjeli ostati neporaženi u susretu s Đakovom Croatia. Utakmica nije bila na posebno kvalitetnoj razini, no domaćin je iskoristio sve što je mogao. Prvi pogodak domaćih postignut je u 26. minuti kada je Borko nakon centaršuta pred gol Lipika pucao glavom, a Krizmanić je loptu odbio na njegovu nesreću ponovno na noge Borka, koji je šalje u mrežu. Do kraja prvog poluvremena niti jedna momčad nije ozbIljnije priprijetila vratarima i mreže su mirovale. Početkom drugog poluvremena Đakovo Croatia je u prvih deset minuta riješila pitanje pobjednika. U 52. minuti Borko je ponovno bio strijelac za domaće. Dugu akciju domaćih nogometaša Kovačića i Čavala zaključio je Borko šutom iz blizine, a Krzimanić je bio nemoćan te nije uspio spriječiti pogodak. Vrlo brzo postignut je i treći pogodak za domaćina. Strijelac je bio Kovačić iz blizine i tu se nije moglo ništa učiniti kako bi se spriječio pogodak. Pred kraj utakmice počasni pogodak za Lipik postigao je Turkalj, pa je tako utakmica završila pobjedom Đakovo Croatie s 3:1.