Petak, 16 Rujan 2016 10:22

Gradonačelnik održao radni sastanak o stanju sporta o Požegi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TEMA SASTANKA FINANCIRANJE SPORTSKIH UDRUGA I KORIŠTENJE SPORTSKIH OBJEKATA -

POŽEGA - Financiranje sportskih udruga i korištenje sportskih objekata na području Grada Požege bila je tema današnjeg radnog sastanka kojega je održao gradonačelnik Vedran Neferović s ravnateljem i članovima Upravnog vijeća Javne ustanove - Sportski objekti Požega te IMG 3649predsjednikom, tajnikom i članovima Izvršnog odbora Požeškog sportskog saveza.

Na sastanku se govorilo o aktivnostima i ovlastima Javne ustanove za sportske objekte, o aktivnostima Požeškog sportskog saveza, stanju u pojedinim klubovima i sportovima, sportskoj infrastrukturi i njenoj korištenosti te o daljnjim projekcijama razvoja sporta u Požegi.

- Grad Požega jasno i transparentno pokazuje koliko izdvaja iz svoga proračuna za održavanje sportske infrastrukture i koliko je do sada ova gradska vlast uložila u novu infrastrukturu ili u sanaciju postojećih sportskih objekata. Od Požeškog sportskog saveza se očekuje da kvalitetno pripremi strategiju razvoja sporta u Požegi, da se s kvalitetnim prijedlozima, utemeljenima prvenstveno na stručnoj analitici, napravi projekcija razvoja pojedinih sportova i klubova, s evaluacijom pojedinih kategorija natjecanja, s jasnim IMG 3646izvorima prihoda pojedinih klubova u tim natjecanjima te s jasnom četverogodišnjom ili barem dvogodišnjom projekcijom ulaganja kada je u pitanju sportsko planiranje rezultata. Tu izostaje kvalitetan pristup profesionalaca zaposlenih u Požeškom sportskom savezu. Oni te podatke nemaju. Očekujem da će Požeški sportski savez napraviti i jasno prezentirati na temelju kojih parametara je odredio strategiju razvoja sporta u gradu i što je još potrebno napraviti za poboljšanje sporta –rekao je gradonačelnik Neferović.

Ispred Požeškog sportskog saveza svoje je mišljenje iznio njegov predsjednik Nino Abramović.

- Prihvatit ćemo segustije koje je dao gradonačelnik i u tom smjeru ćemo raditi i dalje, ali ćemo uvijek gledati na to da naši korisnici budu zadovljni i da konstruktivno sudjeluju s nama na IMG 3654sastancima te sudjeluju u dogovoru o raspodjeli termina i sredstava – poručio je Abramović.

S tim se složio i Goran Ribičić, ravnatelj Javne ustanove – Sportski objekti Požega kojoj je osnivač Grad Požega, a koja se isključivo bavi upravljanjem i održavanjem svih sportskih objekata i sportskih terena na području grada.

- Analiza koju smo radili napravljena je kako bi olakšala rad Požeškom sportskom savezu i s kojim surađujemo. Napravili smo raspored za korištenje velike dvorani, no čeka nas još isto tako konstruktivan sastanak kako bismo riješili i raspored male dvorane. Moramo dogovoriti i termine u dvorani „Sokol“ premda njih ne treba previše mijenjati. Nadam se da ćemo i to zajednički riješiti – dodao je Ribičić.

Tekst/foto: A. Protić