Petak, 16 Rujan 2016 09:44

Nastavljaju se radovi za unapređenje života u naselju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRADONAČELNIK VEDRAN NEFEROVIĆ POSJETIO PRIGRADSKO NASELJE NOVO SELO -

POŽEGA - Požeški je gradonačelnik Vedran Neferović posjetio prigradsko naselje Novo Selo, kako bi vodstvo mjesnoga odbora, predvođeno predsjednicom Silvijom Sertić, upoznao s planiranim aktivnostima u njihovu mjestu.

0aa092ec2d4bbcf47bfbbc9bf74dc198 XL- Protekle smo dvije godine doista puno uložili u Novo Selo, prigradsko naselje koje je prije toga neopravdano bilo zapostavljano. Zatekli smo tešku situaciju, infrastrukturno gledajući, no dobar smo dio stvari uspjeli riješiti. Ulicu sv. Jurja i Novljansku asfaltirali smo 2014. godine. Potom smo osigurali materijal i strojeve za proširenje potpornoga zida na groblju, a vi ste se organizirali i izveli radove. Radili smo dosta i na uređenju dječjeg igrališta, saniranju štete nastale uslijed odrona te na popravljanju prilaznog mu puta. Ove smo godine, na vaš zahtjev, selu nabavili trimer, betonirali smo odvodni kanal u Novljanskoj ulici, kako bismo sačuvali cestu s novim asfaltom, zatim smo asfaltirali i stotinjak metara odvojka Jurjeve ulice prema groblju, a ovih ćemo vam dana, evo, u središtu mjesta postaviti i autobusno stajalište s nadstrešnicom - kazao je okupljenim mještanima gradonačelnik Neferović, podsjetivši i na niz napravljenih zahvata na saniranju i proširenju poljskih putova.

Gradonačelnik je za proljeće najavio betoniranje odvodnoga kanala i u Ulici Sv. Jurja, a u ići će se i u izradu projektne dokumentacije te ishođenje građevinske dozvole za asfaltiranje Vinorodne ulice, kojom se Požega spaja s općinom Brestovac.

Tekst/foto: Grad Požega