Četvrtak, 08 Rujan 2016 15:10

Svečanim otvorenjem Dječji vrtić u Jakšiću započeo s radom

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

OPĆINA JAKŠIĆ OTVORILA NOVI DJEČJI VRTIĆ VRIJEDAN 6 MILIJUNA KUNA -

JAKŠIĆ – Mještani općine Jakšić konačno su dočekali dan kada je svečano otvoren novi Dječji vrtić. Put do konačnog otvorenja bio je dug i težak, ali isplatio se, sada se mogu samo diviti prelijepom vanjskom i unutrašnjem izgledu vrtića u kojemu će oni najmlađi moći uživati. Dječji vrtić vrijedan 6 milijuna kuna u potpunosti je opremljen, a financirala ga je dijelom sama općina Jakšić te Ministarstvo regionalnog razvoja i Fond za zaštitu okoliša. Uređena je i prilazna cesta do samog Dječjeg vrtića u vrijednosti 550 tisuća kuna koja je financirana sredstvima iz programa IPARD.

Svečanom otvorenju nazočili su načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, predsjednik Vijeća općine Jakšić Boško Obradović, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić kao i njegov zamjenik Davor Huška, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Srećko Tomas, saborski zastupnik Franjo Lucić, župan požeško-slavonski Alojz Tomašević sa zamjenicima Ferdinandom Trohom i Željkom Jakopovićem, zamjenici gradonačelnika grada Požege Mario Pilon i Darko Puljašić, gradonačelnica grada Pleternice Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pakraca Anamarija Blažević, gradonačelnik grada Lipika Vinko Kasana te načelnici općina Velika Vlado Boban, Kaptol Mile Pavičić, Čaglin Dalibor Bardač i Brestovac Zdravko Mandić.

- Napokon i iskreno od srca mogu reći da otvaramo ovaj prelijepi Dječji vrtić i dajemo ga na korištenje djeci, mladima kojih hvala Bogu u našoj općini ima i nadam da će ih biti još i više. Uspjeli smo izgradili smo ovaj vrtić kapaciteta 840m2, vrijednosti 6 milijuna kuna u potpunosti opremljen i odmah popunjen što mi je drago. Zahvaljujem se svima koji su pomogli u ovome da se ovaj objekat završi i izgradi, možda sam bio dosadan jer sam molio da se dobiju novci za vrtić da se uspješno završi, ali nije mi žao, žao mi je samo što su neki sumnjali u ovo, ali mi je drago da smo ih razuvjerili – rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Na svojstven i prije svega prijateljski način uputio je čestitke načelniku općine, roditeljima, djeci, ravnateljici vrtića i svim mještanima čestitao je ministar Tomislav Tolušić.

- Mislim da imate puno sreće jer malo je načelnika koji se ovako bore za svoj kraj. Napraviti vrtić vrijedna 6 milijuna kuna s izvornim proračunom od nekih 3 milijuna kuna, moraš biti ili potpuno lud ili jako hrabar i uporan. Načelnik je bio upravo iznimno hrabar i uporan i ovakav vrtić nemaju mnoge veće sredine u Hrvatskoj. Nemojte misliti da je ovo česta pojava, imamo 500 općina u Hrvatskoj, a ovo je tek treći vrtić koji se otvara u ovoj godini. No ništa od ovog ne bi bilo da nema vas dragi roditelji koji ste stvorili ovoliko djece. Ovo je jedna od rijetkih općina koja ima više rođenih nego umrlih i veliko je blago na jednom mjestu vidjeti ovoliko djece – rekao je ministar Tolušić.

Dječji vrtić trenutno ima upisano 64-ero djece i razmišlja se o povećanju tog broja. Stvoreno je šest novih radnih mjesta koje će također ukoliko se bude povećavao broj upisane djece povećati na još dvoje troje zaposlenih.

Tekst/foto: A. Protić