Četvrtak, 08 Rujan 2016 14:52

Grad će financirati produženi boravak osnovnoškolaca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANA 25. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA POŽEGE -

POŽEGA – Na 25. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege održanoj u srijedu pred vijećnicima su se našle tri točke dnevnog reda koje su jednoglasno usvojene, a tematski su se ticale predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja. Vijećnici oporbenog SDP nisu nazočili sjednici.

Sanda Lukić ponovno je izabrana za ravnateljicu Dječjih vrtića Požega na mandat od četiri godine, a donijete su i odluke o sufinanciranju troškova produženog boravka učenika u osnovnim školama.

- Grad Požega ima šest učiteljica u produženom boravku i dvije učiteljice u Katoličkoj osnovnoj školi. To gradski proračun košta nešto više od 700 tisuća kuna. Mislim da smo značajno podignuli standard ovom odlukom. Trendovi u našem gradu pokazuju da roditelji nemaju rješenja kuda s djecom poslije nastave i pokazuje je sve veća potreba da djeca duže ostanu u školama. Koliko god imamo problem pada broja novorođene djece i upisanih u prve razrede, mi ne možemo bježati od odgovornosti da ne stvaramo uvjete i nekakve popravke u školama koji su nužni da bi škole upravo funkcionirale prema ovim zahtjevima koji se pojavljuju. Hvala vam što ste prepoznali da je ovo ispravan put i odluka – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović na sjednici Gradskog vijeća, dodavši kako će Grad Požega u proračun za iduću godinu pokušati uvrstiti dodatne olakšice za školarce.

Grad Požega u suradnji s gradskim školama od jeseni 2011. organizira produženi boravak djece u školama. Od školske godine 2010./2011. Grad je počeo izdvajati i sredstva za sufinanciranje materijalnih troškova Katoličke osnovne škole u Požegi, a potom i sredstva za plaće učitelja u produženom boravku. U školskoj godini 2016./2017. Grad Požega iz svoga će proračuna izdvojiti 180 tisuća kuna za plaće učitelja u produženom boravku u Katoličkoj škole te 140 tisuća kuna za meterijalne troškove, dok će za potrebe plaća učitelja u produženom boravku triju gradskih osnovih škola biti izdvojeno 513 tisuća kuna.

Tekst/foto: Vladimir Protić