Srijeda, 07 Rujan 2016 13:47

Započela gradnja nogostupa u Nazorovoj ulici

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA – Započela je gradnja planiranog nogostupa u Ulici Vladimira Nazora u požeškom naselju Babin vir u dužini od 242 metra. Radove izvodi tvrtka Niskogradnja Jurčak, a njihova je vrijednost 160 tisuća kuna. I ovo je jedno od uređenja koje su potaknuli iz Mjesnog odbora i na traženje građana, a takvih radoba je u gardu Požegi nekoliko.

- Ovi radovi su samo pokazatelj da i dalje ravnomjerno rješavamo problematiku na području cijeloga grada. S rješavanjem nogostupa i asfaltiranjem prilaza u Ulici Antuna Gustava Matoša u naselju Babin vir imamo jednu dobro situaciju i standard života. Međutim, osobno sam vrlo nesretan što nitko od stanovnika u ovom dijelu grada nije uspio realizirati energetsku obnovu pročelja u više stambenim zgradama za što su bila na raspolaganju sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Najveći dio problema su ipak ti troškovi grijanja i veliki gubici energije. Grad sa svoje strane radi sve da život građanima bude ugodniji – poručio je gradonačelnik Neferović prilikom današnjeg obilaska radova.

Po završetku radova u Babinom viru krenut će se s radovima u Ulici Dragutina Tadijanovića gdje će se raditi na proširenju kolnika i izgradnji nogostupa. Uskoro će uslijediti i raspisivanje natječaja za izgradnju modularnog dječjeg vrtića na prostoru Varelovca, čija bi izgradnja također trebala započeti ove jeseni.