Ponedjeljak, 05 Rujan 2016 12:27

Obnovljena područna škola u Kuzmici dočekala 9 prvašića

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PILOT PROJEKT „ENERGETSKE OBNOVE ZGRADA“ -

KUZMICA - Za devet prvašića s područja Kuzmice prvi dan škole je bio još i ljepši jer su došli u obnovljenu školu koja sada izgleda kao nova. Grad Pleternica je putem pilot projekta "Energetske obnove zgrada" školu u potpunosti obnovila,a sredstva za obnovu su iz fondova Europske Unije sa 80% potpore te i iz proračuna županije Požeško-slavonske sa 20 posto.
- Dragi prvašići, današnji dan je najvažniji u vašim životima do sada, ali i jako važan vašim roditeljima. Želim vam puno sreće i veselja u ovoj školi i znam da će vam biti lijepo. Mi smo zaduženi osigurati uvjete školovanja i ugodnog življenja. Ovaj projekt je želja da sva djeca s područja Pleternice koja obuhvaća 12 područnih škola imaju jednake uvjete. Uz pomoć fondova EU i Županije uspjeli smo obnoviti deset područnih škola - rekla je gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić.

Župan Alojz Tomašević je svečano otvorio novo obnovljenu školu te pozdravio prvašiće - Čestitam vam prvi dan škole. Nažalost svake godine se u osnovne škole upisuje sve manje djece. Vjerujem u mladost i ljude i da će to sljedeće godine biti drugačije. Lokalna i regionalna politika bori se za stvaranje dobrih uvjeta. Dokaz tome je i uređenje ove škole. Vjerujem da će se još života vratiti u naša sela i Slavoniju. Želimo sve naše područne i osnovne škole podignu na još višu razinu. Tendencija nam je da se u svim školama uvede jednosmjenski rad, sukladnu razvoju kapaciteta proširenja kola, a ne na temelju smanjenja broja djece - rekao je župan Alojz Tomašević.

Prvašićima je ovom prilikom gradonačelnica Pleternice uručila paketiće dobrodošlice s osobnim pismom te kompletom školskog pribora, a uz paket svi prvašići dobili su i fuorescentni prsluk kao dio akcije „Za sigurnost djece“ koju su zajedno proveli tvrtka Goodyear i tjednik Kronika požeško-slavonska.

Tekst/foto: Vanja Protić