Ponedjeljak, 05 Rujan 2016 13:19

Uz dobrodošlicu i lijepe želje komplet školskog pribora i sigurnosni prsluk

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRVAŠIĆE U ŠKOLAMA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE DOČEKALI NAČELNICI I GRADONAČELNICI S PAKETIĆIMA DOBRODOŠLICE -

POŽEGA - Prvog dana škole prvašiće su u osnovnim školama Požeško-slavonske županije dočekali načelnici općina i gradonačelnici gradova, a uz dobrodošlicu i lijepe želje uručili su im paketić dobrodošlice s osobnim pismom, kompletom školskog pribora i sigurnosnim fluorescentnim prslukom.

Tako je lipički gradonačelnik Vinko Kasana uručio 70 paketića za prvašiće OŠ Poljana i OŠ Lipik, pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević uručila 90 paketića za prvašiće OŠ Braće Radić, kutjevački gradonačelnik Josip Budimir uručio 74 paketića za prvašiće OŠ Zdenka Turkovića, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić uručila 110 paketića za prvašiće OŠ fra Kaje Adžića, požeški gradonačelnik Vedran Neferović uručio 240 paketića za prvašiće OŠ Antuna Kanižlića, OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Julija Kempfa i Katoličke osnovne škole, načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić uručio 40 paketića za prvašiće OŠ Dragutina Lermana, načelnik općine Jakšić uručio 39 paketića za prvašiće OŠ Mladost, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić uručio 28 paketića za prvašiće OŠ Vilima Korajca i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač 25 paketića za prvašiće OŠ Stjepan Radić.

Čak četiri škole obišao je požeški gradonačelnik Neferović, te poželio svima dobrodošlicu: - U Požegi 234 učenika kreću u prve razrede, istina je da taj broj nije ohrabrujući jer i u našem gradu osjeća se pad nataliteta. Manje je upisanih učenika u prve razrede i mi kao Grad s mjerama s kojima možemo donekle olakšavamo boravak djece u školama. Treba stimulirati i roditelje da se razmišlja o više djece u obiteljima. Mi za sada zbog situacije u proračunu ne možemo kao neki veći i bogatiji gradovi nabaviti i udžbenike. To je nerealno očekivati dok grad Požega ne bude mogao iz svoji sredstava značajnije pomoći, a kao i prošlih godina osigurali smo jedan skroman poklon sa setom za pisanje i crtanje, sa grbom grada Požega i godinom kada su počeli sa svojim školovanjem, zastavicom RH i sigurnosni prsluk koji će poboljšati sigurnost učenika u dolasku i odlasku iz škole, posebno u večernjim satima.

Uz paket dobrodošlice svi prvašići dobili su i fuorescentni prsluk kao dio akcije „Za sigurnost djece“ koju su zajedno proveli tvrtka Goodyear i tjednik Kronika požeško-slavonska.

Goodyear je želio da novi sudionici u prometu, oni najmlađi, prvašići budu što sigurniji u svojim prvim koracima, te posebno vidljivi, a tako i sigurniji u prometu. Ovo je višegodišnji projekta Goodyeara u koji uključuju dječje vrtiće, škole, udruge.

- Kako mi već nekoliko godina u suradnji s lokalnim zajednicama, općina i gradovima, pripremamo Poklon paket dobrodošlice za učenike prvih razreda, koje im njihovi načelnici i gradonačelnici uručuju prvog dana škole, taj projekt smo prijavili na natječaj koji je raspisao Goodyear. Odmah su prihvatili naš projekt i posebno pohvalili ovu suradnju medija i lokalne samouprave, te naš projekt poduprli sa 710 žutih fuorescentnih prsluka. Oni su vrlo uočljive žute boje, noću reflektirajući, prilagođene veličine za školsku djecu, s tiskanim vrlo interesantnim likom za djecu, a pakuje se u vrlo malu prigodnu torbicu, tako da je djetetu uvijek na dohvat. Svi prvašići dobili su svoj sigurnosni prsluk prvog dana dolaska u školu – istaknuo je urednik tjednika Kronika požeško-slavonska Vladimir Protić, koji se zahvaljuje tvrtki Goodyear na prihvaćanju projekta, za koji vjeruju da će sigurno povećati sigurnost učenika te spasiti one najmlađe sudionike u prometu od stradavanja, koja nitko ne želi. I ovim malim korakom tjednik Kronika želio je pomoći u podizanju te sigurnosti.

Djeca su bila oduševljena prslucima i odmah su ih željeli isprobati, pa smo ih u nekoliko škola i fotkali u novim žutim prslucima koji im osiguravaju bolju vidljivost u prometu, posebno kao nove sudionike u prometu, što su postali krećući u školu.

Tekst/foto: Vladimir/Vanja Protić