Četvrtak, 25 Kolovoz 2016 14:24

Učenici dobivaju modernije učionice a škola troši manje energenata

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAKON OBNOVE ŠKOLA U BRESTOVCU ĆE POSTATI I ENERGETSKI UČINKOVITIJA -

BRESTOVAC – Kako školska godina počinje za desetak dana, intenziviraju se svi radovi na uređenju školskih prostorija, a jedno takvo veće uređenje odvija se u OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu. Odvijaju se radovi na zamjeni krovišta koje je bilo od salonit ploča, dodaje se jača izolacija, novi krovni prozori, spušteni stropovi, nova rasvjeta, uvođenje interneta u sve učionice. Ovi IMG 5731učionički prostori koji su u potkrovlju školske zgrade, sada će biti moderno uređeni, kao i oni na katu niže, a njihovim uključivanjem u proces nastave, škola je osigurala uvjete za jedno smjensko održavanje nastave.

Osnivač škole je Požeško-slavonska županija koja je osigurala sredstva za adaptaciju i uređenje. – Cilj je podići uvjete rada i boravka naših đaka, kojima želimo standarde približiti europskim. Stoga obnavljamo više škola, a evo ovdje u Brestovcu osim uređenih učionica dobivamo i energetski učinkovitiju školu koja će trošiti manje energenata. Ovdje smo uz sredstva županije privukli i sredstva ministarstava, i to radimo na cijelom području županije – rekao je župan Tomašević, kojega posebno žalosti što je u školama sve manji broj djece zbog bijele kuge, a u zadnje vrijeme i zbog sve većeg iseljavanja. Borimo se da u svim školama osiguramo bolje uvjete i dosegnemo jedno smjensku nastavu, a nažalost, kaže župan Tomašević, to nam se u nekim sredinama događa zbog sve manjeg broja djece. No on se nada da će se taj negativni trend uskoro zaustaviti.

IMG 5727- Dugi niz godina ova škola je imala nešto lošije pedagoške standarde, koji su sada podignuti, uz ovo ulaganje od 500 tisuća kuna. Sredstva su osigurana iz Fonda za energetsku učinkovitost, Ministarstva graditeljstva i Požeško-slavonske županije. Završetak radova očekuje se slijedeći tjedan – istakao je zamjenik župana Ferdinand Troha.

Zadovoljan je bio i ravnatelj škole Antun Majnarić, jer će škola u budućnosti trošiti manje energenata, a posebno je zahvalio županu Tomaševiću koji se bori da se standard podigne u svim školama.

Tekst/foto: Vladimir Protić