Četvrtak, 25 Kolovoz 2016 13:54

Pola milijuna kuna za moderno vatrogasno spremište i društveni dom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REKONSTRUKCIJA I UREĐENJE DRUŠTVENOG DOMA U IVANDOLU -

IVANDOL – Već dosta derutna a svakako neuvjetna, bila je zgrada koju su koristili DVD Ivandol i cijelo selo kao Društveni dom, no kompletnom rekonstrukcijom i uređenjem stanovnici Ivandola dobivaju uskoro moderno vatrogasno spremište i veliki Društveni dom. Radove koji su u tijeku obišli IMG 5706su načelnik općine Brestovac, Zdravko Mandić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i kandidat na listi HDZ-a Darko Puljašić.

- Odlučili smo se za jednu temeljitu obnovu jer ovaj dom ima višestruku funkciju i zaista mnogo znači ovim stanovnicima. Osim vatrogasaca koriste ga i svi mještani za svoje potrebe i MO Ivandol. Cjelokupna investicija je 550 tisuća kuna, od čega smo od Ministarstva regionalnog razvoja dobili 200 tisuća kuna, a ostali iznos osigurava Općina Brestovac. Promijenjeno je cijelo krovište, sva stolarija, novi podovi, a planiramo da se radovi završe do kraja rujna. Nakon toga nam slijedi i velika proslava velikog jubileja 60 godina DVD Ivandol – istakao je načelnik Mandić, koji dodaje da je cijeli objekt i legaliziran. Općina Brestovac je općina sa jako puno naselja, tako da svake godine u planu ima i izdvojena sredstva za uređenje seoskih i IMG 5705društvenih domova. Prošle godine u potpunosti je uređen mjesni i DVD dom u Jaguplijama.

- Ovo je dokaz da naša županija s općinama i gradovima želi podići životni standard stanovništva uređujući kako društvene domove, tako i područne škole, u suradnji s ministarstvima i europskim fondovima. Ovdje se osim vatrogasnih aktivnosti odvija i cijeli društveni život ovog naselja i njegovih stanovnika, od zabava, proslava, vjenčanja, a nažalost i karmina – rekao je župan Tomašević, ističući da se ukupna ulaganja koja se trenutno rade na području općine Brestovac veća od 1,5 milijuna kuna, a da su takva ulaganja prisutna na području svih općina i gradova Požeško-slavonske županije. Uz poteškoće zbog malih proračuna, ipak se konstantno ulaže.

IMG 5717- Ovo je još jedan dokaz da se kroz program HDZ-a vjerodostojno štiti selo, znaju riješiti problemi hrvatskog sela. Taj ravnomjerni razvoj mi ćemo i dalje provoditi i mi imamo pravo dobro živjeti i na svim našim prostorima, jednako kvalitetno i dobro - rekao je Darko Puljašić, kandidat na listi HDZ-a za predstojeće parlamentarne izbore.

Tekst/foto: Vladimir Protić