Petak, 26 Kolovoz 2016 10:29

Od ružnog pačeta postala bijela ljepotica i očekuje svoje učenike

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOVOUREĐENA PODRUČNA ŠKOLA U SKENDEROVCIMA -

SKENDEROVCI - Zgrada Područne škole u Skenderovcima, doživjela je pravu transformaciju, te je od jednog ružnog pačeta, postala bijela ljepotica, spremna da primi svoje učenike. Potpunom adaptacijom dobivena su dva razredna odjeljenja, i škola je spremna s uređenim okolišem za novu školsku godinu.

 IMG 5751- Ja sam veliki protivnik gašenja područnih škola, što je bila intencija prošlog ministarstva, i pobornik sam da područne škole u selu ostanu makar imale i dva učenika. Znamo što znači jedna škola u selu, nije ona samo škola, ona je i duša tog sela. Najlakše je organizirati kombije i djecu voziti u neke druge sredine, no nije sve u samoj matematici, nego sačuvati škole, kao i ovu u Skenderovcima. Pronaći ćemo uvijek modele da se te škole urede i da djeca u školu idu u svom naselju. tada je čast doći i nastavniku i učeniku u takvu školu – istakao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, kojega je dočekao pun razred učenika od 1. do 4. razreda, dvadeset učenika, koji su posebno bili veseli i radosni što ih za novu školsku godinu očekuje novo uređena škola. Znajući da je župan veliki ljubitelj i sam pjevač slavonskih pjesama, otpjevali su mu jednu slavonsku pjesmu za dobrodošlicu.

Škola je financirana sredstvima županije iz decentraliziranih sredstava, a osigurat će da djeca iz Skenderovaca ne moraju putovati do Brestovca. – Cilj je bio da što više približimo standarde školstva svoj djeci, a da zadržimo ove područne škole u našim selima. Škola je u potpunosti renovirana, unutarnji i vanjski dio, sanitarni čvorovi, a vrijednost radova je 240 tisuća kuna – istakao je župan Tomašević.

Tekst/foto: Vladimir Protić