Nedjelja, 19 Lipanj 2016 10:59

Najbolji fiš skuhao Željko Tucić iz Oriovca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

10. PLETERNIČKA FIŠIJADA OKUPILA 56 FIŠMAJSTORA -

PLETERNICA - Kraj rijeke Orljave u pleterničkom parku održana je jubilarna 10. po redu Pleternička Fišijada, koju organizira Udruga Pleternički čoraci uz pokroviteljstvo grada Pleternice. Natjecatelji su došli iz cijele Slavonije, najviše iz Požeštine, ali i iz Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije. Znak za početak u 18 sati dali su pucnjem iz topa članovi Požeške građanske straže, a organizator „Pleternički čoraci“ podijelili su ribu za natjecanje. Na ovogodišnjoj Pleterničkoj fišijadi kuhalo je 56 majstora fiša. Nakon dva sata svi su svoje fiševe predali ocjenjivačkoj komisiji u sastavu Zdenko Došen, Marijana Pranjić i Zvonko Škopec na ocjenu.

Pobjednički fiš po ocjeni komisije skuhao je Željko Tucić iz Oriovca. Drugo mjesto pripalo je fišu koji je kuhala ekipa Vinarije Markota iz Pleternice, a treće Davoru Tomiću iz Osijeka. Odličja i nagrade najboljim fišerima uručila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić. Svake godine sve je veći interes i natjecatelja i posjetitelja, a vrijedni organizatori nisu ništa propustili slučaju pa su organizirali i gledanje utakmice Hrvatska - Češka, ali i vrlo zanimljivo natjecanje pod nazivom “Puzzla”. Prvo je to natjecanje članova Mjesnih odbora u kojem je deset ekipa pokazalo umijeće u bušenju balona, nošenju jajeta u žlici, skakanju u vreći i vožnji u tačkama.

Uz natjecateljske fiševe posjetitelji su mogli konzumirati dobru ribu, fiš i šarana na rašljama koje je priredilo Ugostiteljstvo Bello, a pod njihovim šatorom svirali su odlični tamburaši, TS Satir iz Davora.

Tekst/foto: Vanja Protić